23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Kommuner skal sikre sunde virksomheder

Selv med striben af kompensationsordninger, som er haglet ned over dansk erhvervsliv som perler på en snor, kæmper mange, især små og mellemstore virksomheder, en brav kamp for at holde skindet på næsen. I det store og hele ser det ud til, at de små og mellemstore håndværks- og entreprenørvirksomheder klarer sig bedre end virksomheder i mange andre brancher. Men, da det netop er virksomheder i andre brancher, som håndværkere og entreprenører skal udføre opgaver for, så er det bekymrende, at hver 10. af disse virksomheder frygter at lukke inden for tre måneder.

Det viser en medlemsundersøgelse fra Dansk Erhverv, hvor markedschef Morten Jung blandt slår til lyd for at forlænge regeringens og KL’s aftale om, at offentlige indkøb skal understøtte virksomhederne, herunder mulighed for forudbetaling af leverandører og andre samarbejdspartnere.

Kommunerne og regionerne er stramt bundet op af rammeaftaler og udbudskrav. De har langt større handlefrihed, når det gælder de opgaver, som ligger under tærskelværdien - og som ikke nødvendigvis skal i udbud. Alle disse opgaver skal bringes i spil så hurtigt som muligt, så de små og mellemstore virksomheder kan få gang i hjulene.

Kommunerne og regionerne skal derfor allerede nu gang med at lave en plan, så der kan trykkes på knappen, når nedlukningen ophæves.

Det er ikke alene med til at fastholde arbejdspladser. Det er også med til at skabe skatteindtægter.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109