23948sdkhjf

Grønt lys til 219.000 kvm nybyggeri på Amager

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation har stemt for, at Lærkesletten på Amager Fælled kan sælges til private investorer, der kan opføre boliger.

Det skriver TV2 Lorry.

Beslutningen af Borgerrepræsentationen giver dermed grønt lys til, at der kan opføres boliger, skoler, daginstitutioner, plejehjem og butikker på i alt 219.000 kvm.

Salget skyldes, at Københavns Kommune har været nødt til at finde midler til at betale for metroen i København og er en del af forliget i Københavns Kommune fra 2017.

Oprindeligt var det planen, at der skulle bygges 2.500 boliger på den gamle strandeng på Amager Fælled over for Ørestad.

I stedet blev naturområdet Lærkesletten, som ligger ovenpå en gammel losseplads, udvalgt som nyt byggefelt sammen med Stejlepladsen i Sydhavnen og Selinevej på Kalvebod Fælled.

Partierne Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og to løsgængere stemte for, mens Enhedslisten, Alternativet, Frie Grønne og en løsgænger stemte imod.

En rundspørge foretaget af Epinion afslørede onsdag, at 76 procent af indbyggerne i København var enten helt eller delvist imod, at der skulle bygges på Amager Fælled.

Men kampen er ikke slut, mener Gorm Anker Gunnarsen, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Enhedslisten.

- Vi har hjemmel til at trække en byggetilladelse tilbage under særlige omstændigheder, siger han.

Gorm Anker Gunnarsen foreslår, at man kunne lave en vejledende folkeafstemning om byggetilladelsen.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

1.929