23948sdkhjf

17.000 kvm på gammel industrigrund ét spadestik fra start

Det gamle industriområde Kirkebjerg i Brøndby kommer snart 215 boliger nærmere målet om at blive en levende bydel med boliger og erhverv. Udviklings- og entreprenørvirksomheden Casa står bag det nøglefærdige projekt.

Siden aftalen blev indgået i maj sidste år har Casa arbejdet på udviklingen af en lokalplan i tæt samarbejde med tidligere grundejer, Brøndby Kommune og arkitekterne fra Norconsult/Skovhus Arkitekter.

Byggetilladelsen blev endeligt givet i december 2020, og i disse dage gøres byggepladsen klar til første spadestik til de cirka 17.000 kvm bebyggelse på Søndre Ringvej 33a, skriver Casa nu i en pressemeddelelse. 

Indtil for nyligt henlå grunden som et gammelt, faldefærdigt erhvervsområde med forskellige autoværksteder, men det bliver der nu lavet om på gennem en omfattende forskønnelse.

– I tæt og godt samarbejde med både de tidligere grundejere og bygherre udvikler vi et trist område af Storkøbenhavn til et fantastisk boligområde, som vi, som totalentreprenør, står for opførelsen af, siger Torben Modvig, adm. direktør i Casa, i pressemeddelelsen og tilføjer:

– Det positive samarbejde med de offentlige instanser – især i en tid som den, vi lever i nu – er uvurderligt. 

På vej med andre 450 boliger i området

De mange nye etagemeter rummer i alt 215 boliger samt et P-hus med plads til cirka 130 biler. Lejlighederne vil være i forskellige størrelser; moderne boliger med adgang til grønne fællesområder i gårdarealerne såvel som på tagterrasser.

Projektet på Søndre Ringvej 33a er en del af den samlede helhedsplan for udvikling af Kirkebjerg, som skal sikre let adgang til handel og infrastruktur.

Casa opfører desuden Stationsparken i Kirkebjerg, der ligeledes er beliggende ved Søndre Ringvej. Her er der tale om et boligkvarter med i alt 37.500 kvm, svarende til omkring 450 boliger.

Begge projekter står færdigbygget i anden halvdel af 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.907