23948sdkhjf

Nyt OUH er værd at vente på

19. januar skrev Licitationen - Byggeriets Dagblad, at Nyt Odense Universitetshospital står til tre års forsinkelse, og at regionen ifølge den seneste tidsplan nu overtager det færdigbyggede sygehus i 2023.

Tre år lyder måske af meget. Men jeg mener faktisk heller ikke, at det er korrekt at stille det sådan op. I 2010 fik vi bevilget penge til Nyt OUH fra staten. Først herefter begyndte vi med projektering og planlægning, indtil vi i 2016 kunne præsentere og godkende et færdigt projektforslag med en endelig tidsplan. I tidsplanen fra 2016 estimeres det, at Nyt OUH vil stå klar til overtagelse fra leverandørerne i slutningen af 2022. Og indtil corona-pandemien, som ingen af os jo er herre over, ramte verden sidste år, havde der ikke været nogen yderligere forsinkelser på Nyt OUH, siden projektforslagets godkendelse i 2016.

En fast pose penge

Det hører også med til historien, at det er en kæmpe opgave at bygge Danmarks største nye sygehus. Fra regionsrådets side er vi gået til opgaven som bygherre af Nyt OUH med både ydmyghed og stor seriøsitet - og det tager tid. Det handler kort sagt om at få mest mulig sygehus for de penge, vi har at gøre med. Vi skal nemlig huske, at det er en fast pose penge, vi har fået udleveret til opgaven. Der er ikke flere at hente, så opgaven skal løses bedst muligt med de midler, der er til rådighed.

Derfor har vi taget os tid til at gøre det både grundigt og ordenligt fra start. Vi er stoppet flere gange for at sikre, at de løsningsforslag, vores rådgivere kom med, kunne realiseres inden for den økonomiske ramme.

Vi har inviteret medarbejderne med ind i processen for at sikre deres inddragelse tidligt i processen, fordi det er deres kommende arbejdsplads, vi bygger. Og de ved om nogen, hvad der giver mening og hvordan, vi kan sikre kvalitet i deres hverdag. Undervejs har vi endda valgt at afslutte samarbejdet med projektets totalrådgiver, fordi vi som bygherre ikke var overbevist om, at de kunne give os det sygehus, som vi ønskede inden for den afsatte ramme.

Så: Ja, det har kostet tid at nå hertil. Men den tid har været godt givet ud, for vi ender med et helt fantastisk sygehus med den rette kvalitet og til den rette pris. Og det er i mine øjne værd at vente på.

Artiklen er en del af temaet Debat.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11