23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Kan din virksomhed overleve et cyberangreb

Hånden på hjertet: Har du styr på cybersikkerheden i din virksomhed?

Hvis du ikke har, så er du ikke alene. En ny rapport fra IT-Universitetet og SDU viser, at cybersikkerheden er stærkt underprioriteret i virksomhedene. Mange virksomheder har end ikke et dedikeret budget til at varetage cybersikkerhed. Det skriger jo til himlen, når man tænker på konsekvenserne, hvis en hacker lægger virksomhedens digitale infrastruktur ned.

Af rapporten fremgår det, at den høje grad af tillid, som normalt er en del af den danske kultur, også smitter af, når det gælder cybersikkerhed. Lederne stoler for eksempel på, at udviklerne har styr på it-sikkerheden og blander sig ikke i deres arbejde. Og her under pandemien lader ledelsen medarbejderne tage deres laptops med hjem og forventer, at de har styr på datasikkerheden.

Der er ikke noget at sige til, at ledelsen i en virksomhed fokuserer målrettet på kerneforretningen og derfor ikke i første omgang bekymrer sig om cybersikkerheden - det klarer it-udviklerne jo!

Fagleder for digital ansvarlighed og cybersikkerhed i DI, Morten Rosted Vang, advarer da også mod ikke at placere opgaven alene hos specialister i virksomheden.

Cybersikkerhed bør være en prioriteret del af ledelsens ansvarsområde. Og selvom medarbejderne ofte mener, at fokus på cybersikkerhed er besværlig og tidskrævende i dagligdagen, så er det ingen vej uden om.

For hånden på hjertet: Kan du overskue konsekvenserne af et cyberangreb på din virksomhed?

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125