23948sdkhjf

Politibygning bliver Gladsaxes nye vartegn – rådgiverholdet på plads

Arkitema og Cowi er blevet udpeget af Gladsaxe Kommune som bygherrerådgiver og projekterende part på etableringen af kommunens nye vartegn, sundheds- og beskæftigelseshuset Buddinge Byport. 

Det skriver arkitektfirmaet i en pressemeddelelse. 

Sundheds- og beskæftigelseshuset er del af omdannelsen af området omkring den tidligere politistation i Buddinge i den nordligste del af Storkøbenhavn. Visionen er et område med levende aktive rum for alle byens borgere og grønne åndehuller med varieret bynatur. 

Kommunen har tidligere afholdt en idékonkurrence som danner grundlag for projektet, hvorefter idéfasen af Buddinge Byport blev udformet af Aart, Niras og Lyth. 

Træ i kommunens nye vartegn

Udviklingen området med det nye sundheds- og beskæftigelseshus skal samtidig skabe et vartegn for Gladsaxe Kommune. 

Byens tidligere politibygning skal ombygges og samtidig møde og forankre et nybyggeri. Hele vejen igennem vil der være fokus på at skabe et bæredygtigt projekt, både socialt, økonomisk og miljømæssigt, hvor blandt andet træ vil blive brugt i flere konstruktioner. 

– I respekt for det foregående, grundige arbejde og de kvalificerede valg, der allerede er truffet, vil Arkitema og Cowi over de næste fem år, i tæt samarbejde med Gladsaxe Kommune og de mange interessenter, bidrage til den videre udvikling og gennemførelse af det nye Sundheds- og Beskæftigelseshus, fortæller Anders Lomholt, associeret partner og forretningsområdechef i Arkitema, i pressemeddelelsen. 

Opgaven, som Arkitema og Cowi nu påbegynder, består af to primære dele; dels skal teamet være gennemgående bygherrerådgiver i alle faser fra start til aflevering og ibrugtagning, dels skal virksomhedernes arkitekter og ingeniører, stå for udvikling af byggeprogram og projekteringen frem til og med udbud af dispositionsforslag, for derefter at varetage udbud i totalentreprise. 

Projektet ventes at stå klar til indflytning i 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141