23948sdkhjf

Danske byggecentre: Restriktioner rammer urimeligt hårdt

De restriktioner, regeringen onsdag valgte at forlænge i tre uger, rammer dele af erhvervslivet og byggecentrene urimeligt hårdt. 

Sådan lyder skudsmålet fra brancheforeningen Danske Byggecentre.

– I Danske Byggecentre undrer vi os meget over, at store varehusestadig må sælge værktøj, byggematerialer og andre udvalgsvarer, som blandt andet byggecentrene er udelukket fra, lyder det fra direktør i Danske Byggecentre Palle Thomsen, som fortsætter:

– Vi bakker op om restriktionerne. Men vi synes, at man forvrider den normale markedsdynamik og giver de store varehuse en urimelig konkurrencefordel. Også fordi ingen ved, hvor lang tid det her kommer til at vare.

Han opfordrer regeringen til at stoppe salget af nonfood i de store varehuse, hvis virksomhederne ikke selv gør det.

– Der mangler logik og rationale bag en beslutning om, at man kan stimle folk sammen i få butikker, hvor de kan købe alle former for produkter, blot fordi der tilfældigvis kan købes et rugbrød i den ene ende, siger Palle Thomsen.

Han håber, at regeringen vil basere genåbningen af samfundet på fakta. Eksempelvis ved at analysere, hvor det reelt er, smittespredningen sker.

– Vores butikker er store, og de har forberedt sig på, at folk kan færdes her trygt uden at blive smittet. Der er gode hygiejneforhold og masser af muligheder for god plads til kunderne. Derfor håber jeg selvfølgelig, at byggecentrene bliver åbnet igen så tidligt som muligt, siger Palle Thomsen.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125