23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Den (måske) tabte generation

En lang række unge har set frem mod mandag. Her starter de på et grundforløb på en af landets erhvervsskoler. Men det bliver et meget anderledes et af slagsen og højst sandsynlig uden brug af hammer, murerske eller maskiner.

For hvis regeringen - hvad alt tyder på i skrivende stund - forlænger de nuværende coronarestriktioner, så får eleverne slet ikke lov til at møde op på erhvervsskolerne, men skal modtage virtuel undervisning derhjemme. Og det er immervæk ret svært at opføre murværk eller arbejde med træ på hjemmekontoret.

I øjeblikket taler gymnasier og forskere om, at de nuværende gymnasieårgange får et langt lavere fagligt niveau end tidligere årgange på grund af snart et års hjemmeundervisning med meget få afbrydelser.

Men der er altså også fare for, at dansk erhvervsliv taber en hel generation af unge håndværkere på gulvet med de nuværende restriktioner. For det siger jo sig selv, at man ikke kan opnå det praktiske håndelag uden værktøj og materialer i hånden. Dermed kan man heller ikke gøre sig eftertragtet til en praktikplads, og så står ikke mindst bygge- og anlægsvirksomhederne med et kæmpe problem i fremtiden. For så mangler branchen faglært arbejdskraft.

Der er brug for restriktionerne. Men der skal også være fornuft i dem. Derfor bør regeringen også overveje, om erhvervsskolerne skal have lov til at tilrettelægge undervisningen anderledes, så fysisk fremmøde i eksempelvis mindre grupper på skolerne bliver muligt.

Ellers står Danmark med en tabt generation af unge, og det har vi ikke råd til.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.112