23948sdkhjf

100 boliger er kun etape 1 på 140.000 kvm areal ved Vinge

Frederikssund Byråd har godkendt et projektforslag, der rummer boligudvikling på et 140.000 kvm stort areal syd for Vinge by.

Kuben Management har udarbejdet forslaget på vegne af en privat investor, skriver bygherrerådgiveren i en pressemeddelelse. 

Byudviklingsprojektet, som bliver nabo til Store Rørbæk, forventes at blive realiseret i otte del-etaper i løbet af de næste 10 år. Hver etape igangsættes løbende, så der årligt kun bygges det antal boliger, som markedet på det givne tidspunkt efterspørger. Den etapevise igangsætning bygges på en analyse af områdets bosætningspotentiale, som Kuben Managements analyseenhed Exometric foretager. 

Nyt boligområde med grøn identitet

Hovedtrækkene for de kommende boliger er en stor grad af diversitet i byggeriet. Det indebærer også klimatiltag som lokal afledning og opsamling af regnvand samt etablering af en gennemgående grøn kile, som husene kobler sig på. Den grønne kile bliver en del af en større spredningskorridor for dyr- og planteliv, der forventes etableret af Frederikssund Kommune. 

– Med godkendelsen af projektforslaget til byudvikling i Vinge Syd går vi i gang med at udarbejde forslag til ny lokalplan, tegningsmateriale og procesplan til udførsel af cirka 100 boliger i etape 1, siger Henrik Bendz, Kuben Management ved projektleder, i pressemeddelelsen.  På projektet arbejder han tæt sammen med projektudvikler Betinna Pliniussen og arkitekt Agnete Kjær.

At udbygge så stort et areal forudsætter em god infrastruktur i området. Derfor etableres sti- og vejsystemer, så der både under byggeprocessen og ved indflytning er god adgang til og fra området. 

Det forventes, at byggeriet af de første boliger påbegyndes i starten af 2021, og at boligerne vil være klar til indflytning primo 2023.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187