23948sdkhjf

Tabte et halvt år på planen og rejste 28 huse på rekordtid

Stramme tidsplaner er ikke usete i byggebranchen. Men når et projekt forsinkes seks måneder, hvor afleveringen kun rykkes tre måneder, vil det løbe koldt ned ad ryggen på de fleste entreprenører. 

Den udfordring stod Jortons sjællandske afdeling pludselig med, under opførslen af 28 nye typehuse i Ølstykke. Det skriver entreprenørselskabet i en pressemeddelelse. 

Her skulle en gammel Brugs, samt en fodklinik rives ned. Klinikejeren skulle genhuses før entreprenøren kunne påbegynde arbejdet. Denne proces endte med at tage et halvt år, hvilket også betød, at der manglede et halvt år af tidsplanen. 

Frem for at tage en kamp med bygherren om nye tidsfrister, besluttede man sig for at mobilisere alle ressourcer for at nå i mål til tiden. Det krævede en omhyggelig planlægning af alle detaljer omkring byggeriet, og ikke mindst en håndfuld dygtige håndværkere og underentreprenører. 

Resultatet af de mange anstrengelser er, at 28 typehuse er blevet gjort færdige i julemånederne, så de kommende beboere kan flytte ind den 1. februar i år: 

- Vi har haft ganske få forsinkelser på det her projekt, selvom der har været mange uforudsete bump på vejen. Det har krævet en masse ressourcer og godt kammeratskab på pladsen, fortæller Henrik Steffensen, projektleder i Jortons sjællandske afdeling, i pressemeddelelsen. 

Ikke så ligetil endda 

De 28 typehuse, som byggeriet i Ølstykke består af, blev leveret færdigproduceret fra Estland. Dermed kunne man tænke, at entreprenørarbejdet ville være en enkel sag, men det var ikke tilfældet: 

- Det er altså ikke bare at sætte 28 typehuse ned, og så er man færdig, slår Henrik Steffensen fast. 

- Der har været et stort forarbejde med at forstærke parterreplanen. I terræn har vi udført borede punktfundamenter og forstærket med betonbjælker. Vi har også sat megen tid af til linjeføringen af forsyning og afløb samt en ekstra brandisolering under boligerne, forklarer han. 

Selve opsætningen af husene begyndte i uge 43, og efter blot ni uger stod de alle færdige. 

– Det er et imponerende arbejdstempo, når man tænker over det. Det skal jo også siges, at bestiller man typehuse fra Estland, vil der ofte være nogle mangler i forhold til de danske bygningsregulativer, som skal udbedres efterfølgende, siger projektlederen. 

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125