23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Boss Ladies klar til at skubbe til pigerne

Det er vanskeligt at bryde fordomme og kønsrollemønstre. Men, at det kan lade sig gøre har alle de gode kræfter bag initiativet Boss Ladies bevist. Siden 2018 har Boss Ladies, som blandt andet har 134 kvinder med en håndværksuddannelse som ambassadører, nemlig skubbet til de mange piger i folkeskolen som har gået og flirtet lidt med tanken om at blive håndværker. For mange piger, og især for deres forældre, er det nemlig stadig grænseoverskridende at vælge en håndværksuddannelse.

For efterhånden mange år siden har der også manglet rigtig mange kvinder i de akademiske fag. Men den slagside er for længst rettet op. Og tak for det. Nu gælder det om at få flere piger til håndværksfagene.

Det handler i bund og grund om at gøre op med kønsrollerne og skabe diversitet på erhvervsuddannelserne. Og det handler om at styrke anerkendelsen af erhvervsuddannelserne i samfundet generelt.

Derfor skaber det både glæde og respekt, at Villum Fonden netop har bevilget Boss Ladies-projektet 9,5 mill.kr., så de gæve kvinder kan rekruttere endnu flere piger til håndværksfagene i de kommende tre år. Og der er ingen tvivl om, at Foreningen Divèrs, som med direktør Nina Groes i spidsen, holder styr på Boss Ladies-initiativerne, vil leve op til forventninger.

Der er jo også en grund til, at Boss Ladies sidste år blev tildelt Building Award Ligestillingsprisen af Licitationen-Byggeriets Dagblad!

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141