23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Det blakkede ry

Med et nyt års komme er det jo også nærliggende at kigge tilbage på det forgangne år. For mange har 2020 med coronakrisens udbrud været et decideret rædselsår, mens andre er sluppet mere nådig igennem året.

I nærværende avis ser vi i disse dage tilbage på byggeriets 2020. Byggeriets virksomheder er heldigvis sluppet nogenlunde helskindet igennem coronakrisen. Til gengæld er det ikke fordi, at coronakrisen har lagt et låg på skandalerne i byggeriet.

Som vi skrev i går hobede skandalerne sig op i byggeriet i 2020 med byggeskandalen på Njals Tårn i København og bestikkelsessagen på et PFA-byggeri i København, hvor tidligere partner i den nu konkursramte rådgivningsvirksomhed V2C Lars Blaabjerg blev idømt 15 måneders fængsel, som de fremmeste.

Men også Kemp & Lauritzen har været involveret i en bestikkelsessag, ligesom sagen om lånepriser i nedriverbranchen fandt sin afslutning med bøder for samlet 17,9 mio. kr. til virksomheder og ledende medarbejdere.

Ingen brancher i dansk erhvervsliv kan se sig fri for skandalesager. Men fælles for dem alle er, at det giver branchen et blakket ry. Og byggeriet har ikke ligefrem været forskånet for sager i årenes løb. Tag bare kartelsagerne.

Heldigvis bliver der slået hårdt ned på alle, og det er også op til byggebranchen selv at tage klar afstand fra kartelvirksomhed og bestikkelse.

Bare et tilfælde af kartelvirksomhed eller bestikkelse gør branchens ry værre i offentligheden. Det kan den ikke leve med.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125