23948sdkhjf

Entreprenør på plads til 112 millioners kontor- og sundhedshus i Helsinge 

Totalentreprenøren Hoffmann er valgt af Gribskov Kommune til at bygge det kommende administrations- og sundhedsfaglige hus på cirka 7.700 kvm i Østergade i Helsinge. 

Vinderforslaget er tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter i samarbejde med Sted By og Landskab, DEM og AB Clausen, oplyser arkitektfirmaet i en pressemeddelelse. 

Entreprisesummen for det kommende hus er 92 mio. kr. plus 27,5 mio. kr. for genoptræningscentret.

Samler sundhedsforløb og kontor for 220

Sundhedshuset er del af en politisk vision om blandt andet at sikre mere sammenhængende sundhedsforløb lokalt. Bygningen skal således huse tandpleje, sundhedspleje samt hjemme- og sygepleje. Udover at samle kommunens sundhedstilbud bliver bygningen også et moderne kontor for 220 medarbejdere.

Havde tre hold i spil

Efter at havde gennemført prækvalifikation valgte Gribskov Kommune tre totalentreprenører blandt 17 ansøgere, der kunne give tilbud på det administrations- og sundhedsfagligt hus.

De tre prækvalificerede var:

  • BAM Danmark, Nord Architects, JL Engineering og Ingholt Consult 
  • Casa, Moe og H+Arkitekter 
  • Hoffmann, Vilhelm Lauritzen Arkitekter, AB Clausen og DEM

Med byggeriet samler Gribskov Kommunes fire centre på matriklen i Østergade. Nemlig de to centre i Social og Sundhed - Center for Sociale Indsatser og Center for Sundhed og Omsorg - PPR og tandplejen fra Center for Dagtilbud og Skoler og hele Center for Job og Unge. 

Ved at samle centrene ét sted forventer kommunen at kunne spare cirka 4 mio. kr. om året på for eksempel løbende bygningsdrift.

Grundkoncept af moduler kan tilpasses nye behov

Husets hjerte er det levende borgertorv. Her favner en central gennemgående trappe hele huset i et fællesskab, hvor de kommunale funktioner er synlige. Alle arealer er koblet på torvet og samler både borgere og ansatte. Der bliver niveaufri adgang til både stuen og 1. sal, fordi huset udnytter landskabets kupering. Indefra bliver der nærkontakt til naturen og materialevalget afspejler omgivelserne, blandt andet med sten og varmt træ. 

Med sine fire etager, grønne tage og facader i varme jordfarver er huset designet til at lægge sig harmonisk ind i den omkringliggende natur og landskabet blandt forhistoriske bakker, søer og skov. Bygningen er samtidig bevidst tilbagetrukket med det højeste punkt væk fra Kongegavevej og Gribskov Gymnasium. 

Bygningen hviler på et fremtidssikret grundkoncept af moduler, der både arkitektonisk og teknisk let kan tilpasses nye behov. 

– Behov udvikler sig over tid, så når vi designer fleksibelt øger vi langtidsholdbarheden af bygningen, og dermed bygger vi grundlæggende også mere bæredygtigt, siger Thomas West Jensen, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, i pressemeddelelsen.

Det nye hus skal forventeligt DGNB-bæredygtighedscertificeres.

Byggeriet forventes at kunne gå i gang medio 2021, og at det kan være indflytningsklart i december 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.172