23948sdkhjf

NCC-selskab afleverer universitetstilbygning i Esbjerg

Studerende, der går på Syddansk Universitet, SDU, i Esbjerg, har meget at se frem til. Efter halvandet års arbejde fra NCC-firmaet Jakobsen & Blindkildes står den tværfaglige fakultetsbygning nu færdig. 

Bygningen, der er på over 7.500 kvm og har kostet cirka 120 mio. kr. at opføre, er koblet på de eksisterende bygninger på UC Syd-campus. 

Bygningen indeholder også 600 kvm kælder, ligesom der er renoveret 200 kvm i forbindelse med den tilkobling, der er mellem det eksisterende byggeri og den nye bygning. Desuden er p-pladsen udvidet med 150 pladser. 

Partnere på projektet har været Cubo Arkitekter og EKJ Rådgivende Ingeniører. Bygningsstyrelsen er bygherre. 

Jakobsen & Blindkilde vandt opgaven med at udvide SDU’s bygning i Esbjerg i januar 2019, dengang som NCC-selskabets tiende skolebyggeri på fem år. 

Selve bygningen er opført i røde teglsten som de eksisterende på campus-området og i ophængt murværk. Indenfor er der både læringstrapper, hvor mange studerende kan sidde og se på storskærm, ligesom der er to åbne atrier med bygningsintegreret kunst. Bygningen indeholder i alt 11 klasselokaler, et bibliotek og kontorer til administrativt personale. 

Projektet er opstået i et samarbejde mellem SDU og professionshøjskolen UC Syd. Det skal skabe et tværfagligt miljø mellem institutionerne og kan på den måde for eksempel vise en karrierevej fra en professionsbachelor til en kandidatuddannelse på universitetet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174