23948sdkhjf

Et år efter konkurs: Genrejst halbygger afleverer gymnasium-tilbygning

2020 var knap begyndt, inden Dansk Halbyggeri måtte erklære sig konkurs. Hen mod slutningen af januar blev konkursboet overtaget af konkurrenten HPH Totalbyg

I dag, mandag den 21. december, afleverer det genopstandne Dansk Halbyggeri så sin totalentreprise på en ny idrætshal til Frederikssund Gymnasium. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse. 

Fakta: Idrætshal ved Frederikssund gymnasium

Bygherre: Frederikssund Gymnasium

Totalentreprenør: Dansk Halbyggeri

Arkitekt: Mangor & Nagel

Ingeniør: Hundsbæk & Henriksen

Bygherrerådgiver: EKJ Rådgivende Ingeniører og Dall & Lindhardtsen Arkitekter

Omfang: 1.600 kvm brutto

- Nu afleverer vi byggeriet efter en rekonstruktion af Dansk Halbyggeri i januar 2020. Og alle parter har efterfølgende ydet en god indsats for at komme i havn. Ikke mindst de mange underentreprenører, som har været hurtige og fleksible i forhold til at få afleveret byggeriet inden jul, siger projektchef Claus Bak, Dansk Halbyggeri i pressemeddelelsen. 

Han forklarer endvidere, at firmaet var billigst på totalentreprisen. 

Dall & Lindhardtsen arkitekter har sammen med EKJ Rådgivende Ingeniører været bygherrerådgiver for Frederikssund Gymnasium.

Sammenhæng med Mangor & Nagels oprindelige bygning 

Den nye hal er opført som en udvidelse af gymnasiet, der er opført i 1972 i gule sten. Mangor & Nagel har skabt en naturlig overgang med gule mursten i stueetagen og mørke stålplader ovenover, der skaber en materialemæssig sammenhæng med nabobygningen. 

Bygningen på cirka 1.600 kvm har en idrætshal på 950 kvm indeholdende håndboldbane, to basketbaner og fem badmintonbaner. De øvrige 650 kvm er dansesal, undervisningslokaler, omklædning, teknikrum og depoter. 

Den er opført i en konstruktion med stålspær og lette ydervægge beklædt med stålplader. Materialevalg, farver og arkitektur er valgt for at skabe en harmonisk sammenhæng med det oprindelige gymnasium, der også er tegnet af Mangor & Nagel.

Frederikssund Gymnasium har 500 elever, der skal bruge hallen gennem hele dagen i undervisning og til sport.

Dansk Halbyggeris konkurs og ejerskifte

Dansk Halbyggeri A/S fra Galten ved Aarhus blev begæret konkurs af ejerne den 7. januar 2020, da det stod klart, at selskabet havde mistet egenkapitalen og ville løbe tør for likviditet inden for få måneder. Årsagen er et stort tab på en totalentreprise på Tinghallen i Viborg. 

Sidst i januar overtog konkurrenten HPH Totalbyg A/S en del af aktiverne i Dansk Halbyggeri, og placerer dem i et nyt datterselskab under HPH Totalbyg. 

Efterfølgende lykkedes det virksomheden at lave aftaler omkring fortsættelsen af flere betydelige projekter. Blandt dem var en lagerbygning for Forsvaret, byggeriet af et vandværk hos Lyngby-Taarbæk Forsyning, færdiggørelsen af en taekwondo klub i Skanderborg, byggeriet af en rideskole i en ballonhangar med Realdania på Islands Brygge, et projekt for Gørløse Autoimport og byggeriet af en ny maskinhal for Brøndby Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125