23948sdkhjf

Triumph for Aarhus-entreprenør: Skal bygge 240 boliger i Espergærde

På området i Espergærdes gamle industriområde, hvor lingerivirksomheden Triumph tidligere har haft til huse, skal Raundahl & Moesby nu opføre cirka 240 nye boliger i varierende typer og størrelser. 

Det skriver Balder Danmark, som har skabt projektet sammen med Aarhus-entreprenøren samt Erik Arkitekter og Niras, i en pressemeddelelse. 

Byggeriet på Højbjergvej rummer cirka 200 lejligheder med to-fem værelser samt cirka 40 rækkehuse i varierende størrelser.   

– Vi har arbejdet sammen med Balder Danmark tidligere, og vi kender og spejler os i deres krav til blandt andet kvalitet, bæredygtighed og boligsammensætning. Vi har således et godt fælles fundament at arbejde ud fra, fortæller Carsten Raundahl, adm. direktør hos Raundahl & Moesby, i pressemeddelelsen.

Holdet bag Espergærde-projektet

Bygherre: Balder Danmark  

Totalentreprenør og udvikler: Raundahl & Moesby 

Arkitekter: Erik Arkitekter 

Rådgivende ingeniører: Niras

Entreprenøren oplyser, at de går i jorden til juni 2021. Går alt som præsten prædiker står projektet færdigopført fra ultimo 2022 til primo 2023.  

Afviklet industri bliver levende bydel 

I dag ligger en del af Espergærdes tidligere industriområde, hvor Balders boliger nu opføres, ubenyttet hen. En ny lokalplan for stedet bygger på et ønske om at skabe en levende bydel med en varieret boligsammensætning, hvilket det kommende projekt ifølge ejendomsudvikleren selv bidrager til. 

I hele det nye lokalplansområde kan der i alt opføres cirka 700 boliger, butikker og forskellige former for erhverv. 

Ifølge arkitekt på projektet, Mai Alexandra Bogø fra Erik Arkitekter, bliver det et attraktivt, grønt kvarter: 

– Bebyggelsen i røde og brune teglsten etableres om en ny grøn stiforbindelse, som dels skaber sammenhængskraft i området men samtidig forbinder til de nærliggende rekreative områder. Bygningerne følger det skrånende terræn, og med et varierende etageantal nedtrappes højden, så bygningerne åbner sig mod syd. Det giver en spændende og dynamisk bygningsmasse med lys og åbenhed, fortæller hun i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203