23948sdkhjf

Ny uddannelse til arbejdsmiljøkoordinator

Arbejdsmiljø er en svær, men helt afgørende disciplin på de danske byggepladser. Derfor har Sweco udviklet en arbejdsmiløkoordinatoruddannelse med praktisk forankring; besøg på byggepladsen og relevante gæsteforelæsere.

På uddannelsen er der faste undervisere samt relevante gæsteforelæsere fx fra BAMBUS eller Arbejdstilsynet. Alle sikrer de en praktisknær oplæring til rollen som arbejdsmiljøkoordinator.

Kursisterne får mulighed for at stille konkrete spørgsmål til den fungerende koordinator på en aktiv byggeplads, gå i dialog med en tilsynsførende fra Arbejdstilsynet eller blive klogere på, hvad en konsulent fra Byggeriets Arbejdsmiljøbus (BAMBUS) kan bruges til.

”Vi trækker på vores egne erfaringer, hvor vi har daglig gang på nogle af landets største byggepladser. Det bagtæppe af kompetencer indenfor arbejdsmiljø, der svarer til 160 årsværk, vil vi gerne give videre til andre i branchen,” fortæller Lars Broløs, der er teamleder hos Sweco og en af de 11 eksperter, der arbejder fuld tid med arbejdsmiljøkoordinering, undervisning og autoriseret rådgivning. Sweco fungerer som koordinator på nogle af landets største byggepladser – fx Herlev Hospital, DTU og udviklingen af Nord-havnen.

Kom helt tæt på byggeriet

På uddannelsen vægtes det højt at komme helt ud i den spidse ende af koordinatoropgaven.

”Vi har indlagte moduler med byggepladsbesøg og gæsteundervisere i uddannelsen.
Kursisterne kommer til at arbejde med dugfriske eksempler fra virkeligheden og ikke støvede eksempler fra skrivebordsskuffen,” siger Lars Broløs.

Den praktiske tilgang på uddannelsen er suppleret med en grundig gennemgang af koordinatorens opgave i projekteringsfasen.

Kendskab bredes ud i egne rækker

Hos Sweco opfordrer de også egne byggeog projektledere til at tage uddannelsen: ”Det er ikke fordi, vi opfordrer vores medarbejdere til at blande de faglige kasketter, men fordi det er helt afgørende, at en projekt- eller byggeleder kender arbejdsmiljøkoordinatorens
rolle i både projekteringsog udførelsesfasen af byggeriet,” forklarer Lars Broløs.

Hos Sweco holder de workshops i arbejdsmiljøkoordinering allerede i projekteringsfasen af et byggeri.

”Jo tidligere vi internt kan få arbejdsmiljø på banen i vores projekter jo bedre. Bliver problemstillinger ikke håndteret i tide, kan det blive meget fordyrende senere i byggeriet, hvis fx sikkerheden ikke er i orden, kan vi ende med projekter, der ikke er arbejdsmiljømæssigt bygbare. Derfor er det vigtigt at samle alle faglighederne tidligt i fasen, hvor arbejdsmiljøkoordinatoren har en helt central rolle,” forklarer Lars Broløs.

OM: SWECOS ARBEJDSMILJØKOORDINATORUDDANNELSE

Uddannelsen tager i alt fem dage, og undervisningen ligger inden for normal arbejdstid.

Pris: 6.750 kr. ekskl. moms. Forplejning er inkluderet.

Læs mere og tilmeld dig her

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094