23948sdkhjf

Trio vinder totalentreprisen på Samsø Skole

Konkurrencen om Samsø Skole er afgjort, så elever og lærere kan se frem til Nye klasselokaler, nyt musiklokale og ny SFO og klub. 

Hustømrerne, Skala Arkitekter og Akademiingeniør Svend Poulsen A/S er udpeget som vinder af totalentreprisekonkurrencen til projektet ”Om og tilbygning af Samsø Skole” af kommunalbestyrelsen i Samsø Kommune. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse. 

– Efter et par års forberedelse og endnu flere års drømme er vi endelig kommet dertil, hvor vi har besluttet os for det projekt, som vi vil realisere. Jeg glæder mig over, at vi i indstillingsudvalget har været så enige om at vælge entreprenøren, udtaler Marcel Meijer, borgmester i Samsø Kommune, i pressemeddelelsen. 

– Det vindende bud er kommet med et forslag, som de færreste fra starten havde forestillet sig, men som giver nye løsninger på mange af de krav, som blev stillet til projektet, tilføjer han.

Visionen for projektet er med Skala Arkitekters ord, "at skabe et motiverende læringslandskab, der styrker sammenhængskraften i lokalsamfundet og skaber rammerne for inspirerende undervisning for alle børn og unge." 

Byggeri i én etage

Vinderprojektet er som det eneste projekt baseret på et byggeri i én etage – foruden at genbruge scenen i Samsø Hallen til et nyt musiklokale. Forslaget placerer alle klasselokaler og undervisnings- og fritidsmiljøer på stueplan, og samler administrations- og lærerfaciliteter på 1. sal i den eksisterende sydfløjs-bygning. Ved at samle elevernes arealer på et plan bliver der skabt flere årgangsrettede fællesrum, som, alt efter ønsker og skiftende størrelser på årgange, kan anvendes fleksibelt.

Langs Samsø Hallens eksisterende facade mod skolegården bliver det nye byggeri integreret via større glaspartier samt en lærings- og aktivitetsvæg. I krydspunktet mellem indgangsarealet og lærings- og aktivitetsvæggen bliver der etableret et dobbelthøjt rum med direkte adgang til 1. sal fra trappe og elevator. Dette skaber et knudepunkt i skolen med potentiale til at huse større samlinger med mulighed for tilhørerpladser i stuen og på 1. sal.

Musiklokalet åbner sig ud mod en udvendig scene ved hovedindgangen. Med sin placering der hvor der aktuelt er en scene i Samsø Hallen, er musiklokalet desuden velplaceret i forhold til brug af musikmiljøet på Samsø. Samlet indfrier det potentialet for, at Samsø Hallen kan blive det fremtidige store samlingsrum for skolen og Samsøs foreningsliv.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157