23948sdkhjf

Første motorvej får højere hastighed

Hastigheden er nu blevet hævet på den første af de motorveje, der skal have højere hastighedsgrænser som følge af aftalen mellem den daværende regering og Dansk Folkeparti fra 2018.

Det er den del af Holbækmotorvejen fra rundkørslen ved Tuse til afkørsel 18 ved Vipperød, hvor hastighedsgrænsen i starten af november blev hævet fra 110 til 130 km/t.

- I de seneste måneder har vi arbejdet på at opgradere strækningen rent trafiksikkerhedsmæssigt, så den er klar til de højere hastighedsgrænser, og nu er vi ved at være færdige med arbejdet, siger afdelingsleder Niels Agerholm fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

- I den kommende tid tager vi de gamle 110 km/t hastighedstavler ned, og så må trafikanterne officielt køre hurtigere på strækningen, siger han.

Nye rumleriller

Regeringen og Dansk Folkeparti besluttede at hæve hastighedsgrænsen til 130 km/t på 70 km motorvej fordelt på seks strækninger.

Siden har Vejdirektoratet arbejdet på at gennemføre det nødvendige løft af trafiksikkerheden.

- Det er vigtigt for os, at trafiksikkerheden er bedst mulig, når vi hæver hastighedsgrænsen på motorvejen, siger Niels Agerholm

De trafiksikkerhedsmæssige hovedindsatser drejer sig om, at Vejdirektoratet har etableret rumleriller mod midterrabatten samt opsat påkørselsdæmpere på eksisterende autoværn og forlænget autoværn, hvor det er skønnet nødvendigt i forhold til en udvidelse af vejens sikkerhedszone fra 9 til 11 meter. Enkelte steder er der også fjernet beplantning, der stod inden for den nye, udvidede sikkerhedszone.
brahe

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156