23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Klog beslutning om feriepenge

Flere brancheorganisationer har allerede kaldt regeringens nye stimulipakke, der blev hevet i land i går blandt et bredt flertal af Folketingets partier, for en tidlig julegave til dansk erhvervsliv.

Dels forlænges hjælpepakkerne til erhvervslivet frem til foråret. En særlig eksportpakke skal hjælpe ikke mindst de små og mellemstore virksomheder med at komme i gang på eksportmarkederne igen.

Men nok så vigtig frigives de sidste to uger af danskernes feriepenge til marts. Det vil ifølge de foreløbige beregninger give danskerne omkring 24 mia. kr. i hænderne, som forhåbentlig kan skabe yderligere gang i privatforbruget.

Det er klogt af regeringen nu at udbetale feriepengene. At det først bliver til marts kan også have sine fordele. For vi ved ikke, hvordan dansk erhvervsliv og økonomi ser ud til foråret. Det har coronakrisen vist lært os. Lad være med at spå flere måneder frem.

Med en udbetaling til foråret får erhvervslivet et tiltrængt økonomisk boost, uanset hvordan konjunkturerne ser ud til den tid. Flere erhverv er fortsat ramt af restriktioner som eksempelvis alle oplevelseserhvervene. Er der åbnet mere her til foråret, kan feriepengene forhåbentlig gør sin gavn her.

Under alle omstændigheder har der været delte meninger om det fornuftige i, at regeringen ikke udbetalte samtlige fem uger fra start.

Et er sikkert: Pengene luner bedre i borgernes lommer end på en statslig konto, til danskerne når pensionsalderen.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11