23948sdkhjf

Arkitema tegner nyt norsk hospital

Det bliver konsortiet, Team Aker ANS, med blandt andet danske Arkitema og norske Ratio, der skal tegne Nye Aker Sykehus i det nordlige Oslo.

Hospitalet bliver med sine 171.000 kvm ét af den norske hovedstads vigtigste akutsygehuse, der samler somatik og psykiatri på ét sted som en integreret del af Oslo Universitetssykehus HF (OUS). Efter planen kommer de første patienter til at tage bygningerne i brug i 2030.

Arkitema indgår i Team Aker, der udover danskerne består af Ratio Arkitekter, samt rådgivervirksomhederne Sweco, Erichsen & Horgen og Bygganalyse

Projektet består af både nybyggeri og ombygning af eksisterende bygninger, inkluderet en fredet bygning, med fokus på en overordnet vision om at styrke Oslo Universitetssykehus HF og skabe et stærkt lokalsygehus for bydelene i den nordlige del af den norske hovedstad.

Kontrakten, der omfatter forprojekt med option på de videre faser, blev indgået i august, og siden da har teamet arbejdet med forberedelserne til opstarten, blandt andet. ved udarbejdelsen af et revideret planforslag.

Godkendt i torsdags

I torsdags blev opstarten på forprojektet så godkendt, og dermed kan teamet gå i gang med et projekt, der ventes at stå på i de kommende 10 år.

- Vi er stolte og ydmyge over at være blevet valgt til rådgivere på denne opgave, som vi har arbejdet hen imod i over et år. Hele projektteamet arbejder allerede godt sammen, og nu glæder vi os til at kunne konkretisere planerne sammen med bygherren, Helse Sør-Øst RHF og driftsorganisationen, Oslo universitetssykehus HF. Det er et stort projekt, der kommer til at spænde over det kommende årti, og derfor er det også et vigtigt projekt for os i Arkitema. Vi kommer til at kunne udnytte og udvikle vores i forvejen stærke kompetencer inden for sundhedsbyggeri, hvilket vil få en positiv betydning for virksomheden,” fortæller Partner og Market Director i Arkitema Wilhelm Berner-Nielsen i en pressemeddelelse.

Netop de stærke kompetencer var medvirkende til at projektet gik til Team Aker, der havde rutinerede sundhedsarkitekter og -ingeniører på holdet.

Således har Arkitema blandt andet erfaringer fra det store Sykehuset Østfold i nærheden af Oslo, samt Gødstrup sygehus ved Herning og flere prisvindende psykiatriske sygehuse. Og Nye Aker Sykehus skal netop rumme alle dele af et moderne supersygehus’ behandlingsformer og skal samle psykiatri og somatik under samme tag, hvilket kræver stor indsigt.

Det kommende sygehus kommer til at indeholde alle de behandlingstilbud som der vil være behov for, for at kunne servicere en stor del af Oslos borgere, bl.a. ny akutmodtagelse, fødselsmodtagelse, diagnostisk center samt psykiatri og rusbehandling. Projektet har en budgetramme på ca. 14 mia. norske kroner (9,9 mia. kr.) og kommer til at omfatte i alt 171.000 kvm, hvoraf 152.000 kvm er nybyg og 19.000 kvm er ombygningen af de bevaringsværdige dele af projektet.

Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969 og er i dag  en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med over 600 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø. Arkitema ejes af COWI A/S. brahe

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157