23948sdkhjf

Fugt i fundamentet - Hoffmann genopfører 82 rækkehuse

Noget gik galt, da der blev opført rækkehuse i Gaulumparken i Næstved i de tidlige 1980’ere. Opstigende fugt fik frit spil på grund af flere fejl i funderingerne og manglende fugtspærrer.

Nogle huse kunne renoveres, men 82 huse måtte rives ned og genopbygges i en totalentreprise, som vandt i sommer Hoffmann. 

BoligNæstved, der er bygherre på projektet, indbød i sin tid fem entreprenører til at give pris på entreprisen. Boligprojektet har en kontraktværdi af 119 mio. kr., har Hoffmann tidligere meddelt

Som sikring mod problemer med optrængende fugt i de nye huse, har Hoffmann nu valgt en drænende sandpude og et Grøn Standard-fundament, skriver Sundolitt, som har leveret fundamentløsningerne, i en pressemeddelelse.

Fra nye fundamenter til renoverede tage

Projektet omfatter både nedrivning og miljøsanering af 81 eksisterende boliger efterfulgt af byggeri af 82 nye boliger i form af byhuse i et plan, og tagrenovering på 60 byhuse. Byggeriet omfatter også et nyt fælleshus, en ny driftsbygning og nye udearealer med skure til boligerne.  

Tilknyttet projekter Kuben Management som bygherrerådgiver, Lyngkilde står for ingeniørfaglig bygherrerådgivning, mens Mangor & Nagel er teknisk rådgiver. 

Boligprojektet i Gaulumparken vil ifølge planen blive afsluttet i løbet af 2022.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125