23948sdkhjf

To favoritter i arkitektkonkurrence om Vridsløselille Fængsel

Udviklingen af Vridsløselille Fængsel er i fuld gang, og arkitektkonkurrencen, der er led i forarbejdet til den kommende masterplan for det 16.000 kvm areal, er netop afsluttet med offentliggørelsen af en vurderingsrapport om de fem projektforslag.

Det skriver Freja Ejendomme i en pressemeddelse.

To forslag bliver fremhævet som særlig stærke bud af en enig vurderingskomité. I vurderingsrapporten hedder det blandt andet, at: 

"Det er vurderingskomiteens anbefaling, at der i det videre arbejde med at udvikle en masterplan, som skal danne ramme for det efterfølgende byggeretsgivende plangrundlag for udviklingen af Fængselsgrunden i Albertslund, tages udgangspunkt i såvel de strategiske som de konkrete bebyggelsesmæssige og landskabelige løsninger, forslagene fra Cobe og Schmidt Hammer Lassen + Bogl rummer. Begge forslag fremstår helstøbte og klare, men vil ved en bearbejdning og integration af de bedste elementer fra begge forslag kunne styrkes yderligere. Derudover vil gode ideer og enkeltelementer fra de øvrige tre forslag med fordel kunne integreres i den endelige masterplan”.

PKA og A. Engggaards køb af Vridsløselille 

I august blev det offentliggjort, at pensionskassen PKA og entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard sammen havde indgået en købsaftale med Freja Ejendomme, statens ejendomsselskab, om Vridsløselille Fængsel.

PKA og A. Enggaard skal over de kommende år udvikle den 160.000 kvm store grund, der huser det nedlagte fængsel, til en ny, grøn bydel med blandt andet boliger.

Arkitektkonkurrencen i form af et parallelopdrag med fem rådgiverteams, som Freja Ejendomme i samarbejde med A. Enggaard og PKA har gennemført, er del af forarbejdet til den kommende masterplan for området.

De fem hold:

  • Cobe med egen landskabsafdeling
  • Schmidt Hammer Lassen Architects med Bogl
  • Vilhelm Lauritzen Arkitekter med Sted
  • Atelier Lorenzen og Langkilde med Lytt
  • Alex Poulsen Arkitekter sammen med Schauman og Nordgren Architects samt Masu Planning

De fem projektforslag indeholder hver deres bud på en udformning af landskab og bebyggelse, samt transformation af den bevaringsværdige del af den eksisterende bebyggelse. Det gælder blandt andet den berømte port kendt fra de mange Olsen Banden-film, samt den gamle fængselskirke med det karakteristiske spir.

Masterplanen udarbejdes i 2021 

Forude venter flere års tæt samarbejde frem til lokalplanerne foreligger mellem henholdsvis A. Enggaard, PKA, Freja Ejendomme og Albertslund Kommune om udviklingen af det store område midt i Albertslund. 

Afsættet for fremtidens bydel tæt på Albertslund Station og Albertslund Centrum bliver en masterplan for området. Masterplanen fastlægger retningslinier for det kommende byggeri, den overordnede trafikløsning og stiforbindelser med videre og selve den struktur for området, der efterfølgende bliver styrende for lokalplanlægningen og dermed de konkrete byggerier og anlæg. 

Masterplanen udarbejdes blandt andet på baggrund af projektforslagene i parallelopdraget, hvor det er op til Freja Ejendomme, A. Enggaard og PKA i samarbejde med Albertslund Kommune at udvælge de dele fra de forskellige projekter, man ønsker at arbejde videre med i den samlede masterplan. Masterplanen forventes at bliver udarbejdet i første del af 2021 og efterfølgende sendt i høring.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156