23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Ejendomsmarkedet har brug for ro

Der var engang, hvor en fjerdedel af de samlede transaktioner på de nordiske ejendomsmarkeder foregik i Danmark. Det er faktisk ikke mere end tre år siden. I dag er andelen er faldet til 17 pct., og det danske ejendomsmarked er sakket bagud i forhold til ikke mindst Sverige, hvis andel af de nordiske transaktioner i samme periode er steget fra 33 til 48 pct., viser en ny opgørelse fra ejendomsselskabet Newsec.

Brancheorganisationen Ejendom Danmark giver de seneste måneders politiske indgreb på ejendomsmarkedet skylden. Dels Blackstone-indgrebet, der skal forhindre lumske ejendomsinvestorer i at opkøbe ejendomme og sætte lejen op. Samtidig skal aftalen om tidlig pension blandt andet finansieres ved hjælp af en særlig lagerbeskatning på ejendomme, hvor der kommer en løbende beskatning af værdistigninger på selskabers ejendomme. I dag betaler et ejendomsselskab typisk skat, når ejendommen sælges. Det har skabt uro på ejendomsmarkedet.

Coronakrisen har vist, at hjemmearbejde fungerer for mange. Dermed bliver der behov for færre kontorkvadratmetre, når virksomheder lader ansatte arbejde hjemme.

Det efterlader ledige kvadratmetre og dermed muligheder for investorer, der kan se potentialet i en renovering eller omdannelse, som igen skaber aktivitet i bygge- og anlægsbranchen.

Derfor er der også brug for ro på ejendomsmarkedet, så investorerne ikke bliver skræmt væk til stor skade for renoveringsmarkedet. Det marked som oven i købet også skal trække byggeriet i en mere grøn retning.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125