23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Ny aftale må ikke blive en sovepude

Fremtiden for bygge- og anlægsbranchen ligger selvklart i, at der er adgang til kvalificeret arbejdskraft. I disse coronatider hungrer branchens virksomheder efter faglærte, og coronakrisen har ikke ligefrem gjort det lettere at få udlændinge til landet.

Derfor afhænger branchens fremtid - som altid - jo af, at der er nok faglærte i fremtiden. Det kræver dels, at de unge vælger en erhvervsuddannelse. Men også at virksomhederne opretter nok praktikpladser.

Denne symbiose har altid været der, men er blevet mere aktuel i disse år. Derfor er den nye trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter om flere faglærte et nødvendigt tiltag i en tid, hvor virksomhederne absolut ikkekan være sikre på fremtiden.

Virksomhederne får et forhøjet bidrag, når deres lærlinge er på skoleophold, ligesom de får flere økonomiske incitamenter til at ansætte lærlinge. Ligeledes skal erhvervsskolerne påtage sig et større ansvar for at finde praktikpladser til elever, der ikke selv finder en læreplads.

Men der påhviler stadig både virksomheder og den enkelte elev på erhvervskolerne et ansvar. Lærlige bør selvfølgelig stadig selv gøre en aktiv indsats for at søge praktikplads. Det viser initiativ og handling, at de selv er opsøgende over for virksomhederne. Men virksomhederne skal død og pine også oprette praktikpladserne.

Jo, det koster tid og penge at have en lærling. Men det er også en investering i fremtiden

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109