23948sdkhjf

Holbæk får en by i skoven

Der bliver ikke opført mange nye boliger i skovområder i Danmark, men nu er der op mod 12 af slagsen på vej i Holbæk Kommune – nærmere bestemt i udkanten af Vipperød. 

Det skriver Holbæk Kommune i en pressemeddelelse efter, at kommunens økonomiudvalg har godkendt en sag, der baner vejen for projektet ” En By i Skoven”. 

De op til 12 boliger bliver Co2-neutrale og der skal rejses skov udover de nuværende træer for at sikre Co2-neutraliteten og samtidig give de kommende beboere en helt unik bolig. Boligerne skal fylde så lidt som muligt i grundplan og i både materialer og byggeteknik tages der hensyn til miljøet. Samtidig skal der være tagterrasser, så man kan nyde naturen og skoven. 

– Det her er et fantastisk projekt, og så er det endda det første af slagsen i Danmark. En by i skoven, hvor naturen er i centrum, og som giver mulighed for en helt ny type boliger, hvor man som beboer er i ét med naturen. siger Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune, i pressemeddelelsen. 

Skovstykket i udkanten af Vipperød tæt ved den sydøstlige bygrænse er på 13.400 kvm. Området er i dag overvejende præget af skovbeplantning og en enkelt større bygning, der benyttes til erhverv. 

Holbæk Kommune forventer at kunne gå i gang med det nødvendige plantillæg i første kvartal 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.197