23948sdkhjf

Dorte Mandrup skaber åben filmby

Den 17,9 hektar store Filmstation på den tidligere Flyvestation Værløse har i årevis skabt både reklamer og TV-serier til danskerne, men samtidig været afskåret fra offentligheden med høje hegn og gitterlåger. Men det skal være slut nu.

Arkitekt Dorte Mandrup skal over de næste 20 år forvandle Filmstationen til en ny kreativ destination med både kontorer, folkekøkken, værksteder, filmtorv og studier i alle størrelser.

- At udvikle et sted som Filmstationen må være enhver arkitekts drøm. Det er et område fyldt med historie, rå detaljer og arkitektonisk kvalitet. Og så er Thomas Kristensen og Anders Engelbrecht nogle både ambitiøse og iderige bygherrer, som jeg glæder mig meget til at samarbejde med, fortæller Dorte Mandrup i en pressemeddelelse.

Store armbevægelser

For 13 år siden forelskede de erfarne filmfolk Thomas Kristensen og Anders Engelbrecht sig i de kæmpestore hangarer, brede cementveje og naturskønne omgivelser på den tidligere flyvestation. Her er plads til store armbevægelser og rungende lyde.

Den rå militærbases kvaliteter skal derfor ikke poleres, men snarere styrkes gennem transformationer og ved at tilføje flere, nye arkitektoniske lag til det eksisterende.

Det første spadestik i projektet bliver at binde området sammen med et nyt filmtorv, som skal agere samlingssted for områdets kreative hjerner og tiltrække besøgende fra nær og fjern. For at skabe lys og luft omkring et fremtidigt torv fjernes en eksisterende lukket murstensbygning.

Grønne lommer

Små grønne oaser vil skabe nye udendørs byrum på den asfalterede militærbase. Mod syd vil aktiviteten komme til at brumme på en ny eventplads foran den gigantiske Hangar 7, som i dag gemmer sig bag to lagerbygninger.

Hangaren får to glasskydeporte, som kan lukkes ved konferencer eller erhvervslejemål og åbnes ved større udendørs events, som koncerter eller danseshows.

Alt dette er blot første ryk i udviklingen af Danmarks største filmby. Filmstationen skal på længere sigt rumme alle led i filmkæden - fra uddannelse over produktion til kulturinstitutioner. 
Kaptain

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141