23948sdkhjf

Boligprojekt til en kvart milliard i støbeskeen på Sydsjælland

I starten af 2021 omdannes en grøn, bar mark på 29.800 kvm på Søpark Alle 1 i Glumsø nær Næstved til knap 12.000 kvm seniorboliger. Projektet til 250 mio. kr. tæller knap 150 seniorboliger med solceller, vandgenvinding, varmepumper, grønne tage og dele-elbiler, og 200-300 seniorer kan flytte ind efter et års tid. 

Carsten Wedebye, entreprenør og udvikler, er hovedmanden bag projektet med en række investorer bag sig. Det skriver EDC Erhverv Poul Erik Bech i en pressemeddelelse. 

– Vi har stort set de sidste investorer på plads, og vi er langt i planlægningen. Vi har en positiv dialog med kommunen om byggetilladelsen, da der skal bygges i to plan, siger Carsten Wedebye om tidshorisonten for projektet. 

– Falder alt i hak, er planen, at vi går i jorden og begynder med at bygge i februar 2021. Herefter forventer vi, at de første beboere kan flytte ind omkring den 1. februar 2022, tilføjer han. 

Palmer og en indendørs petanquebane

Projektet omfatter otte boligblokke i to etager med egen forhave i stuen og egen tagterrasse på 1. sal. Der bliver elevatortårne i midten samt andre tiltag af hensyn til tilgængeligheden i boligerne. 

I midten af blokkene kommer indrettes et fællesareal med atrium på 1.000-1.200 kvm med cafémiljø, palmer, en indendørs petanquebane og et vandgenvindings- og LAR-projekt med konstant løbende vand gennem atriummet. Udenfor vil der blandt andet være kartoffelbede og drivhuse. Der etableres mange masser fællesarealer også i de enkelte boligblokke.

De knap 150 seniorboliger til 55+'erne bliver med toværelsesboliger på 60 kvm, mens der er treværelses på både 76 kvm og 90 kvm. Alle boliger er med indgang mod syd. Der indrettes også et område med spabad, wellness og fitness, hvor der kan flyttes rundt til fester og andre sociale arrangementer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14