23948sdkhjf

Tjekker beton - Odense Letbane brugte BG Beton

Odense Letbane, som har fået leveret beton til skinnerne fra skandaleombruste BG Beton, udtager nu boreprøver fra otte række strækninger. Det oplyser den fynske letbane til Ekstra Bladet

BG Beton har været i vælten efter det kom frem, at firmaet har leveret underlødig beton til et højhus på Amager, som er del af projektet Bryggens Bastion. 

Steen Lykke, teknisk direktør i Odense Letbane, understreger, at der ikke er indikatorer på fusk og fejl bag beslutningen. 

– Der har i pressen været mange skriverier om BG Beton, og vi vil være helt sikre på, at alt er i orden. Derfor har vi besluttet, at vi tager nogle prøver ud af vores konstruktioner, siger han til Ekstra Bladet

Ifølge Steen Lykke er der i byggeprocessen foregået tests af betonen på BG Betons fabrik i Odense. Ligeledes er der taget prøver af betonen, når den ankom til byggepladsen, ved større støbninger.

 

Odense Letbane har hyret Teknologisk Institut til at udtage og analyser boreprøver. De endelige resultater af prøverne ventes at foreligger inden for cirka en måned.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Forventer stor interesse: Jagter totalrådgiver til kystsikring
Building Awards: Ny pris skal sætte skub i digitaliseringen
Ny trælastdirektør gør comeback i Stark
Vil prøve 'russer-sag' ved Højesteret
Certificerings-junglen: Nyt digitalt værktøj skal sikre overblik
Nye arkitekter skal udklækkes i stationsbygning
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141