23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Sæt julefrokosten fri

Sæsonen for julefrokoster nærmer sig med hastige træskoskridt. For langt de fleste vil årets oplevelse dog forløbe alternativt som en konsekvens af den fortsatte nedlukning af samfundet.

Det gælder også for de arbejdsgivere, som normalt ville være travlt beskæftigede med at bestille lokaler og mad til julefrokost lige nu.

Det er ærgerligt både for arbejdstagere, der ser frem til kollegialt samvær under afslappede former, såvel som arbejdsgivere, der gerne vil takke de ansatte for indsatsen.

Fristelsen til at finde på alternative belønningsformer kan derfor være stor. Og mange arbejdsgivere vil nok overveje gavekort som kompensation for de aflyste festligheder.

Problemet er bare, at skattereglerne på området er mere end almindeligt rigide. Det betyder, at et gavekort med frit valg fra menuen i skattemæssig henseende sidestilles med kontanter. Gavekortet er derfor skattepligtigt, så arbejdsgiveren skal indeholde AM-bidrag og A-skat af værdien af dette.

Det virker alt andet end hensigtsmæssigt i en tid, hvor netop spisestederne skriger på håndsrækninger.

Opfordringen skal derfor lyde til politikerne om at lave en midlertidig lempelse af skatteloven, så arbejdsgivere kan give gavekort uden at tænke på beskatning i dette og næste år.

Så vil det stadig være muligt at forsøde juletiden for de ansatte, mens man på samme tid øger chancerne for, der også findes steder at fejre julefrokosten næste år, når samfundet forhåbentlig atter er sat frit.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094