23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Bæredygtige byggematerialer er byggeriets svar på el-biler

Det er et ualmindeligt fint initiativ, som regeringen har taget ved at formulere en indkøbsstrategi, som skal skubbe yderligere gang i den grønne omstilling

Staten køber ind for 380 mia. kr. om året og sigtet med indkøbsstrategien er blandt andet, at staten fremover, via flere grønne indkøb, reducerer CO2-udledningen. De grønne indkøb dækker alt fra forsyning, it og offentligt byggeri og anlæg til den mad, der serveres i offentlige kantiner. Men også de helt tunge indkøbsområder, som for eksempel indkøb af biler og andre køretøjer og byggeri og anlæg.

Mens det fremtidige indkøb af biler jo helt sikkert handler om el-biler, så er det tilsyneladende vanskeligere for regeringen at udpege indsatsområder i byggeriet, som virkelig batter. Der er ellers rigtig mange muligheder.

I dagens avis giver både DI Dansk Byggeri, Tekniq Arbejdsgiverne og SMVdanmark nogle ideer til, hvordan en grøn indkøbspolitik indenfor byggeri og anlæg virkelig kan rykke grænser.

Regeringen har da også bebudet en strategi for bæredygtigt byggeri inden årets udgang. Det bliver spændende læsning og man må forvente, at det er en strategi fuld af ambitioner om ikke blot at reducere CO2-udledningen, men også netop fokusere på bæredygtige produkter og materialer.

Bæredygtige byggematerialer er nemlig byggeriets svar på el-biler. Ikke til at komme udenom!

Og lad de gode tanker, ideer og retningslinjer flyde videre til indkøberne i kommunerne og regionerne.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14