23948sdkhjf

Mere travlt end nogensinde

Danboring, der bor i det midtjyske Kjellerup, lige op ad Hovedvej 13, melder man om travlhed. Coronaen har ikke sat sig sine spor i virksomheden, der kører i hele landet med sine styrede underboringsmaskiner.

- Ja vi kan ikke klage. Det er faktisk en rigtig travl tid. Og det er over hele linjen, siger Thorbjørn Risgaard, der indehaver firmaet. Bygningerne som virksomheden bor i, har han for nogle år siden overtaget fra Bach Gruppen i Viborg, og siden har han bygget en del garager til.

- Vi har eget værksted, og her kan vore dygtige folk lave det meste på en boremaskine. De kan endda skifte undervogn ud på dem, hvilket så også betyder, at vi faktisk har nogle ældre maskiner - mest af mærket Vermeer, som kører fint endnu, siger han og viser nogle af dem frem, som står klar til udrykning i de store gagager.

Stærkt specialiseret

Firmaet er specialister i det de laver:

- Ja, vi laver ikke andet. Vi har valgt at satse 100 procent på styrede underboringer, fordi vi er gode til det, og fordi vi har oparbejdet ekspertisen i det gennem de sidste næsten 25 år. Jeg var selv i sin tid med til at indføre styret underboring i Danmark, og fandt jo siden ud af, at jeg gerne ville selv. Så for næsten 25 år siden, i 1997, startede jeg for mig selv, siger Thorbjørn Risgaard.

- Vi ved godt, at vi ikke er de billigste, men til gengæld er vi effektive, og vore folk har for langt de flestes vedkommende været her i mange år, så det siger også lidt om både arbejdsklimaet og kvaliteten i det arbejde, vi udfører, siger han med et smil.

Nyt grej på vej

40 medarbejdere er i gang i virksomheden. Og travlheden er så stor, at han har været nødt til at bestille en ny 25 tons boremaskine hos Vermeer Danmark. Firmaet har dog også andre mærker som Trakto Teknik, Ditch Witch og Hütte.

- Vi har gennem årene lavet alt muligt med de styrede underboringsmaskiner. Først var det naturgas, så el og andet, men i dag er vel cirka halvdelen af arbejdet kloak, siger han og tilføjer at man lige nu er i gang i Nørre Vorupør med en 315 meter lang boring. En mindre ordre, men man omvendt har en strækning på 10 kilometer for MJ Eriksson i Skælskør .

- Der er stor variation, og de fleste opgaver kommer ind med en ret kort horisont. Jeg vil sige at 14 dage er noget af det længste, vi arbejder med. Vi har dog også længerevarende aftaler, men hvis man ikke kan sove om natten, fordi ordrene kommer dag til dag, så skal man være i en anden branche, siger han, og konstaterer, at han for længst har vænnet sig til, at ordrerne skal nok komme.

Danboring har ifølge Thorbjørn Risgaard omkring 2000 virksomheder i kundedatabasen, og det tæller alt fra private til kommuner, offentlige virksomheder og private virksomheder.

Firmaet arbejder i hele landet, og lidt i Norge via en partner der, og en smule i Sverige og Nordtyskland.

- Det er dog Danmark vi koncentrerer os om for det meste, og vi har ingen problemer med at komme rundt, uanset hvor i landet det er, siger han.

Til trods for de mærkelige tider, mener Thorbjørn Risgaard dog, at der er plads til udvidelser.

- Jeg regner med, at vi vækster omkring 20 procent i indeværende år, siger han.

Vækst er sagen

Og netop vækst er noget, Thorbjørn Risgaard er vant til. Virksomheden har været gazelle fire år i træk, i år er virksomheden kåret som "Årets Succesvirksomhed" af blandt andre SparNord, og Thorbjørn Risgaard er tidligere selv blevet kåret som "Årets ejerleder".

Virksomheden har en vækststrategi, som går opkøbsvejen.

- Hvis der er en mindre spiller som passer ind, så finder vi en aftale og så overtager vi det. Det har vi gjort mange gange, og det er en del af den vækst, vi oplever, siger han.

Og hvad er det så, der gør en god leder?

- Jeg tror det har at gøre med, at jeg selv har været med fra bunden ude i marken. Jeg kan godt lide, når folk har det godt, og jeg synes man får det bedste ud af at behandle andre ordentligt. Samtidig gør jeg meget ud af at kommunikere og informere, og at lytte til folk. Og med viden får de også medindflydelse på beslutningerne, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Thorbjørn Risgaard regner med, at firmaet har en markedsandel på et sted mellem 25-30 procent. Der er i Danmark - lidt afhængig af, hvem man spørger, ca. 40-50 virksomheder, der arbejder med styret underboring.

Privat bor Thorbjørn Risgaard på et nærliggende gods, hvor man har butik og festlokaler til udlejning. Derud over er han meget interesseret i motorsport, og sponserer flere kørere. Han har også været involveret i Lemans.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141