23948sdkhjf

Tømrerfirma med 117 ansatte konkurs

Hovedparten af de 117 ansatte ved Aalsrode Tømrerfirma står uden job, efter tømrerfirmaet i Grenaa er gået konkurs. 

Det oplyser kurator i sagen, advokat Søren Christensen Volder fra Bech Bruun i Aarhus, til Licitationen - Byggeriets Dagblad. 

Læs også: Stor interesse for konkursramt tømrerfirma

Ledelsen i selskabet, som er blevet omdøbt til Aktieselskabet af 28. oktober 2020, indgav selv konkursbegæringen. Det skete ved Skifteretten i Randers den 28. oktober, og samme dag tog retten selskabet under konkursbehandling.

Fine tal

Aalsrode Tømrerfirma havde en bruttofortjeneste på 16,4 mio. kr. 2018/19, hvor senest tilgængelige årsrapport er fra.

Selskabets resultat før skat var 1,6 mio. kr. mod 2,5 i 2017/18. Egenkapitalen i tømrerfirmaet var 11,1 mio. kr.

Konkursen skyldes ifølge Søren Christensen Volder en kombination af en generel nedgang samt mange mindre tab og få store. Særligt ombygningen af Hotel Konges Ege i Randers til lejligheder har trukket tænder, uddyber kurator og oplyser, at Aalsrode Tømrerfirma blandt andet var part i en voldgiftssag omkring det store projekt. 

Hvilke kreditorer der er og hvor mange penge, de har ude at svæve, har kurator ikke overblik over endnu.  

Moderselskabet også konkurs

Også moderselskabet AAT Gruppen A/S er taget under konkursbehandling. Her er det mere usikkert, hvordan fremtiden ser ud. 

– Det ser vi på nu. Vi er ved at danne os et overblik over, hvilke dele der er levedygtige, siger kurator Søren Christensen Volder. 

AAT Gruppen består af Alsrode Tømrerfirma A/S, der ejes og drives af tømrermestrene Klaus Allermann og Jan Bo Allermann. Desuden ejer AAT Gruppen Halbyg A/S og AAT Ejendomme og er medejer af Tvis Køkkener i Grenaa og partner i Albohus. 

AAT Gruppen havde en bruttofortjeneste på 22,4 mio. kr. i 2018/19 og et resultat før skat på 4,5 mio. kr. Selskabets egenkapital var 34 mio. kr.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109