23948sdkhjf

Her er Ikeas 19.000 kvm københavnerplan

I morgen offentliggør Københavns Kommune planerne for det længe ventede Ikea varehus på Kalvebod Brygge i København i en ny lokalplan.

Ikea København forventes at stå færdigt i 2023, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. 

Møbelgiganten har gennem længere tid arbejdet med at redefinere byggeplanerne, så varehuset tilgodeser fremtidens forbrugsmønstre. Af lokalplanen vil det fremgå, at varehuset vil rumme cirka 19.000 kvm, hvilket er mindre, end det var tiltænkt i den oprindelige plan.

- Ikea København er en nytænkning af vores varehus-koncept, hvor lagret fylder en langt mindre del af varehuset. Hvor kunderne før er kørt i bil ud af byen til varehuset, selv har hentet møblerne på lagret og fragtet møblerne med hjem, skaber vi nu et varehus, hvor alt der kan transporteres hjem i vores blå Ikea poser er på hylderne, mens større møbler bestilles og leveres direkte hjem til kunderne, forklarer Anders Lyhne Nordtorp, ekspansionschef i Ikea Danmark.

- Samtidig skal varehuset øge tilgængeligheden for de mange mennesker – for gående, cyklister og københavnerne, der kommer med tog, bus og metro, tilføjer han.

De resterende 16.500 kvm, som Ikea råder over, foreligger der ikke aktuelle byggeplaner for. Det er Ikeas ønske at finde den rette partner, som kan skabe værdi og sammenhæng i området, oplyser Anders Lyhne Nordtorp.

Grønne ambitioner i bygning og på taget

Ambitionen om at skabe grønne arealer har været et bærende element i planen fra start og er stadig en centralt i projektet. Lokalplanen lægger op til, at der etableres et rekreativt grønt område på taget af bygningen og et grønt parkstrøg, der skal binder bydelen sammen fra Bernstorffsgade og Otto Busses Vej.

Foruden at skabe et grønt område for københavnerne er ambition, at varehuset bliver BREEAM certificeret.

- Vores ambition er at bygge et bæredygtigt flagship varehus, som på alle måder viser vejen for et miljørigtigt varehus, hvor affaldssortering, genbrug, vand- og energioptimering samt effektiv og sammenhængende person- og godstransport er i højsædet, siger Anders Lyhne Nordtorp.

Den endelige lokalplan drøftes den 9. november i Teknik og Miljøforvaltningen, hvor planen forventes at blive endelig vedtaget.

Læs mere om: IKEA
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157