23948sdkhjf

Sweco henter ny direktør hos konkurrent

Han har haft en lang rådgiverkarriere i udlandet bag sig og stod for den canadiske rådgiver WSP’s overtagelse af danske Orbicon.

Nu rykker 43-årige Jes Hansen, der er viceadministrerende direktør og COO for WSP/Orbicon, videre til Sweco Danmark som direktør for rådgivervirksomhedens division for infrastruktur.

Han tiltræder den 1. februar næste år og tager over efter Claus Andersen, der efter 20 år i Sweco har sagt ja til at blive ny forsyningsdirektør på Bornholm.

Vild vækstrejse
43-årige Jes Hansens karriere tog fart i WSP i 2003 i Sydney, der fungerede som hans base for infrastrukturprojekter i mange lande. Senere gik turen til Edinburgh, hvor han blandt andet fik ansvaret for at rådgive byens letbane i dele af den gamle skotske hovedstad, som er Unesco-fredet.

Derefter fulgte fem år i London, inden Jes Hansen vendte retur til Danmark i 2014 for at starte WSP. Her fik han ansvaret for opkøbet af Orbicon.

- Det har været en vild vækstrejse. Da jeg startede i WSP, var vi 6-7000 medarbejdere. I dag tæller virksomheden 52.000. Det har været spændende at være med til at opbygge forretninger, afdelinger og divisioner og være projektleder på store infrastrukturprojekter i hele verden. Nu glæder jeg mig til at blive en del af Swecos vækstrejse, siger Jes Hansen i en pressemeddelelse

CEO i Sweco Dariush Rezai glæder sig over, at det er lykkes at lande en aftale med en profil som Jes Hansen.

- Med Jes Hansen har vi fået en stærk profil om bord med international erfaring, stor ledelseskapacitet og et stærkt drive til at indfri det vækstpotentiale, der ligger i Infrastruktur og i Sweco som helhed. , udtaler Dariush Rezai i pressemeddelelsen.

Blå bog
Jes Hansen er oprindeligt uddannet bygningskonstruktør og har sidenhen læst en Master i Project Management i Australien og en M.B.A. på Cambridge Universitetet i England. Han er født og opvokset ved Lemvig og bor i dag i Gentofte med sin engelske kone Laura og børnene Isabella på 5 og Jacob på 2 år.

Det er tid til nyt
Den nye Sweco-direktør overtager det øverste ansvar for virksomhedens 210 mand store infrastrukturdivision fra Claus Andersen.

- Jeg har været en del af Sweco i 20 år, hvilket jeg er stolt og glad for. Jeg har nydt de mange muligheder og relationer, den rejse har givet mig, men er kommet frem til, at det nu er tid for mig at søge nye udfordringer uden for Sweco, siger Claus Andersen.

Indtil Jes Hansen tiltræder den 1. februar 2021 bliver infrastrukturdivisionen ledet af CFO Steen Steensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.314