23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Byggecentre skaber merværdi som styrker hele branchen

Værdikæden i byggeriet er under pres i disse år. Det kan virke paradoksalt i en branche, hvor aktivitetsniveauet er forholdsvis stort og man derfor kunne forvente, at alle led i kæden burde få en del af "kagen". Men sådan er det ikke. Den benhårde priskonkurrence om opgaverne får værdikæden til at rasle og flere led i kæden truer med slet ikke at have føling med tandhjulet.

Der har især været fokus på forhandler- og leverandørleddet i byggeriet, herunder byggecentrene. Nogle har tvivlet på om byggecentrene skaber værdi i værdikæden eller bare langer varer over disken og viderefakturerer.

Den kritik har byggecentrene taget til sig i en sådan grad, at de i dag er et uvurderligt led i den kæde, som skaber reel merværdi i byggeriet og styrker hele branchen.

Ikke mindst byggecenterkædernes rolle i den grønne omstilling og det bæredygtige byggeri vil vise sig at være uvurderlig. Her har byggecentrene kendt deres besøgelsestid og har satset voldsomt på rådgivning og på at have de rigtige varer på hylderne.

For udover, at den grønne omstilling kræver lovgivning, ændret adfærd og nye, effektive og energirigtige materialer og byggemetoder, så kræver omstillingen i høj grad også adgang til de rigtige bæredygtige produkter.

Og det er lige netop den lette tilgængelighed af materialer, som placerer byggecentrene helt centralt i byggeriets værdikæde i de kommende år.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141