23948sdkhjf

600 millioner plus det løse i udbytte efter salg af fynsk familiefirma

Salget af den fynske producent af bygningsartikler Lip Bygningsartikler var en særdeles indbringende forretning for ejerfamilien. Det viser 20019/20-regnskabet fra familiens selskab, Solid Holding 2019 A/S. 

– I løbet af regnskabsåret har selskabet afhændet ejerandelen i A/S Lip Bygningsartikler og derved realiseret en betydelig avance, som er indtægtsført i året, fremgår det af ledelsens kommentar i årsrapporten. 

Resultatet – både før og før skat – var 466 mio. kr. mod 29 mio. kr. året før. 

Den familieejede producent af fliseklæb og andre bygningsartikler blev solgt til virksomheden Bostik, der er en del af den franske koncern Arkema, i december sidste år. 

Inden da var firmaet ejet af Helene Vangsted Hoffmann, Winnie Vangsted og Brian Danny Bangsted, som er børn af firmaets stifter Arne Vangsted. 

For de tre søskende betød det franske salg, et ekstraordinært udbytte på 621 mio. kr., viser 2019/20-årsrapporten fra Vangsted Holding ApS, de tre søskendes holdingselskab. 

Lip har til huse i Nørre Aaby på Fyn. Ved salgstidspunktet lød det, at der var 50 ansatte og en omsætning på omkring 225 mio. kr.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141