23948sdkhjf

Regning for skandalebyggeri af forskerflagskib fordobles

Det er fire år forsinket og koster skatteyderne mindst 2,4 mia. kr. yderligere end hidtil planlagt.

Statsrevisorerne kritiserer fredag den skandaleramte opførelse af Niels Bohr-bygningen i København.

Det er "meget utilfredsstillende", at Bygningsstyrelsen ikke har haft bedre styr på ændringer i byggeriet, som har ført til uforudsete udgifter.

Det medfører desuden en betydelig huslejestigning for Københavns Universitet, der skal huse det nye flagskib for de naturvidenskabelige retninger for 3000 studerende og 1000 forskere.

Det skulle været åbnet i 2016 og koste 1,6 mia. kr., men det er altså endt med at blive mere end dobbelt så dyrt.

Flere ting er gået galt undervejs. Det mest væsentlige er, at en spansk entreprenør leverede et i praksis ubrugeligt ventilationssystem. 2,5 kilometer rør skulle derfor skiftes, da de skulle være af pvc for at tåle syre. Sagen er endt i en voldgiftssag.

Hård ministerkritik

Boligminister Kaare Dybvad Bek udtrykker sin enighed i kritikken af det fejlslagne og voldsomt fordyrede byggeprojekt.

Rigsrevisionens kritik af forløbet omkring byggeriet af Niels Bohr Bygningen er både berettiget og forventet, lyder det i en pressemeddelelse fra Transport- og Boligministeriet.

Opgaven med at bygge en kompliceret højteknologisk laboratoriebygning blev fra begyndelsen undervurderet. Håndteringen af de væsentlige projektændringer, der har været nødvendige undervejs, er foregået under uklare aftalemæssige rammer og har bidraget til de forsinkelser og fordyrelser, der har været. Og endelig er byggeriets forsinkelse og fordyrelse i sig selv efter enhver målestok helt uacceptabel, fortsætter ministerens kriti. 

Kilde: ritzau samt Transport- og Boligministeriet

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125