23948sdkhjf

Nyes nye skole til en kvart milliard søger entreprenør

Nu skal det afgøres, hvem der skal forme og opføre den nye skole i Nye. Totalentreprisen på den nye bydels første skole, som skal stå klar i 2025, er sendt i udbud. 

Lokalområdet ved den nye bydel Nye og Elev kan se frem til en bæredygtig og moderne folkeskole, som vil være centrum for både skole- og fritidsaktiviteter, hvor børn, unge og voksne fra området kan samles. Byggeriet bliver et aktivitets- og læringscenter. Det betyder, at det udover en skole også omfatter dagtilbud og fritidsaktiviteter. Dagtilbuddet er dog først planlagt i fase to og ikke omfattet af udbuddet.

En kvart milliard øremækret 

Der blev afsat 251 mio. kr. til ny skole i Nye, da politikerne i Aarhus blev enige om seneste budgetforlig. De 44 mio. kr. finansieres af Skoleudbygningsprogrammet og de resterende 207 mio. kr. via byudviklingsøkonomien for henholdsvis Nye og Lisbjerg.

I etape 1 skal der etableres læringsfaciliteter til 0. – 9. klasse i tre spor, med integreret SFO og FU klub, personalefaciliteter, administration og faglokaler til fire spor samt en idrætshal og bevægelsesrum, omklædning, depoter og foreningslokale til foreningsliv samt udearealer til parkering, cykelparkering samt lege og læringsfaciliteter til skole med integreret SFO og klub i 3 spor. Som en del af udearealerne anlægges en kunstgræsbane.

Binder Nye og Elev sammen 

At byggeriet fra start er indtænkt halfaciliteter og boldbaner bliver fremhæver fra beslutningstagernes side: 

– Det er første gang vi i stor skala bygger fritidsfaciliteter som en integreret del af et nyt skolebyggeri. At vi på den måde kan samtænke fritid, dagtilbud og skole fra begyndelsen er en stor gevinst for udviklingen af det gode liv lokalt, siger rådmanden for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad, i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune. 

Skolen placeres på en grund ved den sydlige bygrænse til Elev og er således tænkt som en naturlig forbindelse mellem den nye og eksisterende by. 

– Byggeriet kommer med sin placering tæt på den eksisterende bebyggelse i Elev og den nye bebyggelse i Nye til at skabe sammenhæng mellem områderne og bliver det naturlige centrum for det fælles liv for børn, unge og voksne, udtaler Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen. 

I etape 2 af skoleprojektet er det forventningen, at der skal etableres læringsfaciliteter for 0. – 9. klasse til et fjerde spor. Det er inklusive integreret SFO samt personalefaciliteter, en ekstra idrætshal med tilhørende omklædning, depoter og motionsrum, en daginstitution til 12 børnegrupper, samt udearealer til udvidelsen.

Tækker Group er primus motor i Nye

Nye strækker sig - i sin nuværende form - over cirka 150 hektar, hvoraf aarhusianske Tækker Group disponer over godt 126 hektar. Det giver plads til 15.000-17.000 indbyggere eller omkring 10.000 boliger i den fuldt udbyggede bydel, og der vil med tiden blive behov for to nye skoler i området. 

De første boliger i Nye blev igangsat efter mere end 10 års planlægning i sommeren 2017, og de første beboere flyttede ind i 2018. 

I dag er 50 familier rykket ind i Nye, og indtil videre er der i første etape i byudviklingen planlagt 650 boliger. De udbudte boliger varierer i både kvadratmeter og prisniveau og håbet er at kunne tiltrække børnefamilier, ældre og unge. 

Børn og Unge er allerede nu i gang med at etablere det første dagtilbudsafdeling andetsteds i bydelen Nye - “Børnehuset Løvstikken” med plads til tolv børnegrupper forventes indviet i sommeren 2021.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14