23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Danmark har lang vej i CO2-kapløbet

Da Mette Frederiksens regering tiltrådte sidste sommer var det ikke mindst med ambitionen om, at nu skulle Danmark føre an i klimakampen; der skulle lanceres en omfattende klimahandlingsplan, ligesom Danmark i 2050 skal være et klimaneutralt samfund, hvor der ikke udledes flere drivhusgasser, end der bliver optaget.

Vi forsøger ganske vist at føre an i klimakampen, og regeringen har da også fremlangt en langsigtet klimaplan. Men 2050-målsætningen ser umiddelbart svær at nå.

Senest viser nye tal fra Danmarks Statistik, at Danmark placerer sig i midterfeltet af europæiske lande, når det gælder udledning af drivhusgasser pr indbygger. Hver dansker udledte i 2018 8,9 ton CO2-ækvivalenter og det er langt efter Sverige, der er bedst med 5,4 ton udledte CO2-ækvivalenter og også højere end lande som Rumænien, Kroatien og Schweiz.

Tallene viser med alt tydelighed, at Danmark har langt igen i forhold til sine klimamålsætninger på trods af, at det ikke skorter med store ambitioner fra begge lejre i Folketinget.

Derfor skal der også snart konkrete handlinger bag ordene, hvis Danmark ikke skal sakke helt bagud i forhold til landene omkring os. Vi er langt foran med brugen af eksempelvis vedvarende energi, men der mangler konkrete ambitioner og planer for eksempelvis energirenoveringer af vores bygninger. Lad det nu ikke sande til i politisk ævl og kævl, men kom med konkrete ambitioner og handlinger.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125