23948sdkhjf

Kunstværk skal gøre byrum til et frirum

Det var ikke fordi der manglede vand, da ejendomsudvikleren FB Gruppen i denne uge kunne indvie det første af to kunstværker til byrummene i Københavns nye bydel Grønttorvet i Valby.

Speira hedder den vandkunst, der nu pryder det langstrakte byrum nord for Grønttorvsparken

Og den blev indviet på en dag, hvor himlen samtidig åbnede for sluserne af vand.

Skulpturen er udformet i rustfrit stål og glas - og bruger både lys og vand til at skabe variation og bevægelse i udtrykket. Tæt ved har kunstneren Veo Friis Jespersen også lagt et forløb af 11 vandstråler, der springer synkront i et musikalsk forløb.

- For fire år siden fik vi mulighed for at omdanne Grønttorvet til en ny bydel, og lige siden har vi haft fokus på at skabe gode boliger og byrum. Det er derfor planen, at vores to byrumspladser skal være samlingspunkter, hvor beboere kan mødes, og fællesskaber kan opstå. Vi håber, at " Speira" kan være med til at gøre byrummet til et populært frirum, sagde adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen A/S i sin tale ved indvielsen.

Langstrakt plads
Byrumspladsen på Paradisæblevej er en langstrakt plads mellem park og promenade, hvor der er planlagt små butikker, caféer og restauranter. Det er et helt centralt sted på Grønttorvet, hvor mange dagligt passerer, og børn og unge leger.

-Med "Speira" har jeg ønsket at skabe et skulpturelt forløb, som er integreret i området. En vandkunst, der kan spille op til bygninger og parken; et kunstværk som er rumskabende og med et musikalsk udtryk, siger Veo Friis Jespersen i en pressemeddelelse.

Vandkunst-projektet startede i 2018 og skal resultere i to værker til områdets byrumspladser. Andet værk af vandkunst forventes færdigt i 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141