23948sdkhjf

HusCompagniet går på børsen

Opdateret kl. 9:14 med citater fra bestyrelsesformand Claus V. Hemmingsen og Group CEO Martin Ravn-Nielsen samt fakta og tidslinje.

Typehusgiganten HusCompagniet vil børsnoteres på fondsbørsens hovedbørs i København, meddeler selskabet torsdag i en pressemeddelelse.

Tidslinje - Huscompagniet

2006: Kapitalfonden Axcel investerer i FM Søkjær, som kort tid efter tilkøber Interbyg.

2010: Interbyg og FM-Søkjær fusionerer til HusCompagniet.

2011: FSN Capital overtager ejerskabet af HusCompagniet for en pris på 900 mio. kr. 2013: Kirkbi køber 50,1 procent af aktierne i HusCompagniet, mens FSN bevarer kontrollen med selskabet.

2015: FSN og Kirkbi sætter HusCompagniet til salg med at anslået prisskilt på 1-1,5 mia. kr.

2015: EQT køber HusCompagniet af kapitalfonden FSN og Kirkbi

Den seneste tid har det været fremme på rygteplan, at selskabet var på trapperne med en børsnotering, og det er altså nu blevet bekræftet.

– Jeg tror på, at den børsintroduktion nu er det rette skridt for at fastholde væksten, specielt i Danmark samt i Sverige, skriver bestyrelsesformand Claus V. Hemmingsen i meddelelsen og tilføjer:

– Det vil sikre et stærkt grundlag for fortsat vækst ved at styrke selskabets synlighed, dets brand samt forbedre evnen til at tiltrække og fastholde talentfulde ansatte samt styrke forholdet til leverandører og underleverandører.

Børsnoteringen omfatter salg af den nuværende ejers, kapitalfonden EQT, eksisterende aktier i HusCompagniet. Derfor forventer husbyggeren ikke at få overskud fra børsentréen, fremgår det af meddelelsen.

Vækstmulighed i rækkehuse

– De seneste år har vi oplevet tocifrede årlige vækstrater, et bevist styrken i vores kerneforretning og førende markedsposition i segmentet for fritstående enfamilieshuse, udtaler Group CEO, Martin Ravn-Nielsen, og fortsætter: 

Fakta: EQT og HusCompagniet

EQT er en svensk kapitalfond, der blev grundlagt i 1994. Blandt investorerne hører PFA Pension, Sampension og TryghedsGruppen, mens Flying Tiger Copenhagen og Nordic Aviation Capital er blandt de ni danske selskaber, EQT i øjeblikket ejer.

HusCompagniet er formelt en del af EQT VI, hvor Færch Plast, WS Audiology, Flying Tiger Copenhagen og Nordic Aviation Capital også ligger. Typehusfirmaet ligger samtidig i EQT’s 2021-fond, hvorfor det hele tiden har været klart, at man arbejdet hen mod et salg eller en børsnotering senest i år. 

– Vi kan se vækstmuligheder i vores kerneforretning, i særlig grad inden for nybyggede rækkehuse målrettet professionelle investorer, som er et område, vi har lang erfaring med, men kun er begyndt at udnytte potentialet. 

Typehusdirektøren tilføjer, at han forventer selskabets tiltage med bæredygtighed vil blive bemærket af kunderne og dermed styrke den rentable vækst i både Danmark og Sverige.

Det er første gang i to år, at der kommer en børsnotering på fondsbørsens hovedbørs i København.

Sidste år byggede HusCompagniet 1400 huse i Danmark og havde en omsætning på 3,5 milliarder kroner. Selskabet har 437 ansatte.

Mange rygter om børsnotering

I sommeren 2018 skrev Finans, at et planlagt salg af HusCompagniet faldt til jorden, fordi prisen på 4 mia. kroner var for høj.

Siden da har rygterne om en børsnotering taget til – og flere medier har løbende meldt datoer ud

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14