23948sdkhjf

Vinduesproducent klar til næste store fokusområde

Selvom de nye, skærpede energikrav til døre og vinduer, som indgår i det nye tillæg til BR18, først gælder fra 1. januar 2021, træder det allerede nu i kraft hos de første af landets vinduesproducenter.

Hos blandt andre Bøjsø begynder leveringstiderne nemlig at strække sig ind i det nye år, og det betyder, at vinduesproducenten allerede er godt i gang med at producere efter den nye standard. Derfor kigger virksomheden nu ind i det næste store, forventede fokus- og udviklingsområde: Indeklima.

Hos den sydjyske vinduesproducent, er man godt i gang med både at give ordrer og producere døre og vinduer ud fra de nye regler. Her er produktions- og leveringstiderne nemlig – som følge af virksomhedens nicheprodukt – længere end gennemsnittet for branchen, og det betyder, at datoerne for levering og montering nu er begyndt at gå ind i det nye år:

–  Vi er netop begyndt at producere mange af vores produkter ud fra de nye BR18-krav. Det skyldes, at vi har en længere leveringstid end gennemsnittet, da vores koblede vinduer og døre er mere komplicerede konstruktioner end almindelige, industrielt producerede vinduer, hvor vi også anvender mere manuelle processer og håndværk som modsvarer ældre og bevaringsværdige bygninger, fortæller direktør i Bøjsø Døre & Vinduer, Lasse Sørensen, og fortsætter:

–  Vores produkter skal således som oftest specialproduceres med en høj grad af detaljer og finesser, så de kommer til at matche det håndværk, som bygningernes oprindelige vinduer havde. Og det betyder, at produktions- og leveringstiden bliver det længere og allerede nu strækker sig ind i starten af 2021.

Første skridt i næste etape

Bøjsø er ikke alene kommet i mål med kravene til bygningsreglement 2018, men er også godt i gang med at forberede produkterne til de næste store krav, der forventes at blive stillet til de danske vinduesproducenter:

–  Nu har vi i lang tid haft fokus på energi, og på samme måde forventer vi, at der kommer fokus på bæredygtighed og ikke mindst indeklima de kommende år. I den forbindelse har vi som det nyeste skud på stammen netop fået tildelt Indeklimamærket, som er et bevis for, at vi udmærker os på det, man kalder atmosfærisk indeklima, der siger noget om, hvordan dørene og vinduerne påvirker luftkvaliteten, forklarer Lasse Sørensen og fortsætter:

–  Det ser vi som et vigtigt skridt på vejen i forhold til at være godt rustet til de nye krav, der formentlig bliver stillet til vinduesindustrien som det næste.

Indeklimamærket er dokumentation og garanti for, at vinduesproducentens produkter bidrager til et sundere indeklima og har minimal afgasning, ligesom de ikke afgiver kræftfremkaldende stoffer. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.171