23948sdkhjf

Cowi dropper klimatunge flyrejser

Virtuelle projektplanlægningsmøder med kunder og kolleger fra hele Skandinavien og faglige webinars for deltagere fra Shanghai til London.

Det har været virkeligheden for mange Cowi-ansattes arbejdssituation under coronakrisen, og bliver det også i fremtiden. For rådgivervirksomheden sætter nu ekstra fokus på sine digitale arbejdsmønstre.

Cowi sløjfer nemlig 25 pct. af alle flyrejser, som er forbundet til kundemøder, og halvdelen af flyrejserne - både i Danmark og til resten af verden - som er relateret til interne møder og seminarer, ryger også i glemmebogen.

Hensigten er at reducere Cowis CO2-aftryk med over 70 pct. inden 2030 sammenlignet med 2008. Samtidig skal Cowi være CO₂-neutral i 2050.

Grundig analyse
De valgte tiltag bunder i en grundig analyse af Cowis samlede CO₂-udledning, lavet af Cowis egne klimaregnskabseksperter. Konklusionen er ikke til at tage fejl af:

- Næsten halvdelen, 48 procent, af vores samlede CO₂-aftryk kommer fra rejser forbundet med at drive forretningen, og heraf udgør flyrejserne hele 71 procent. Derfor er det også hér, vi har valgt at sætte ind. Desuden har vi valgt at elektrificere vores bilpark, så alle vores nye tilsynsbiler vil være elbiler, mens alle nye firmabiler vil være el- og hybridbiler, siger Cowis topchef, Lars-Peter Søbye, i en pressemeddelelse.

Store forandringer
Han medgiver, at det naturligt medfører store forandringer for rådgiverens 7.000 medarbejere på 23 kontorer verden over.

- Hvor tragisk og udfordrende corona-situationen end har været, og fortsat er, så har den vist os, at vi kan meget mere og meget hurtigere, end vi havde forestillet os: Under corona-nedlukningen stoppede vores rejseaktivitet nærmest fra den ene dag til den anden - hvilket faktisk har betydet, at vi her i 2020 når vores 2030 CO₂-reduktionsmål. Trods nedlukningen opretholdt vi en høj produktivitet, mens kundetilfredsheden steg, bl.a. pga. hyppig virtuel kontakt til kunderne. Dét har bekræftet os i, at vores nye digitale adfærdsmønstre kan blive en løftestang for vores klimaindsats, siger Lars-Peter Søbye.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126