23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Godt at EU kommer på energivognen

Det er også gået op for EU, at vejen til mærkbar reduktion af det samlede CO2-forbrug i unionen ikke mindst skal gå gennem de millioner af bygninger, som findes i EU.

Senest har EU-kommissionen lanceret en ny strategi, der sprøjter milliarder af euro i energirenovering i ikke mindre end 35 millioner bygninger for at nå EU’s klimamål på 55 pct. CO2-reduktion inden 2030. Indsatsen skal angiveligt skabe 160.000 jobs inden for byggeriet og betydelige bygningsinvesteringer for at nå målet.

Det kan meget nemt skabe øget efterspørgsel hos danske byggematerialeproducenter. Og så langt så godt.

Men det helt store hurdle bliver at skaffe hænder nok til at udføre de utallige energirenoveringer, som EU-initiativet lægger op til.

I forvejen står den danske bygge- og anlægsbranche med et stort fremtidigt problem: Den mangler faglærte. Skøn lyder på, at den mangler 17.000 i de kommende 10 år, og med en stigende efterspørgsel efter energirenoveringer risikerer branchen ikke at kunne følge med.

Som vi tidligere har advokeret for på denne plads, kræver det herhjemme en langt større indsats for at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse og få flere kvinder ind i faget. Samtidig kan vi jo ikke lade hele branchens fremtid hvile på udenlandsk arbejdskraft.

Når det er sagt skal, man ikke underkende EU’s indsat for at fremme energiforbedringer. Men man må også være realistisk og erkende, at vejen dertil fortsat er lang.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.145