23948sdkhjf

Fra håndværker til topchef

De begyndte begge som lærlinge ude på byggepladsen og styrer i dag milliardin- vesteringer i byggeri og ejendomme

Jens Nyhus fra Carlsbergbyen og Boris Nørgaard Kjeldsen fra ejendomsselskabet Dades er begge administrerende direktører med ansvar for milliardstore byggeprojekter og ejendomsinvesteringer, og de indledte begge karrieren som lærlinge i byggefagene.

- Min far havde eget murerfirma, så det lå i kortene, at jeg skulle i lære som murer, fortæller Jens Nyhus.

Han blev lærling som 16-årig og fik svendebrev fire år senere i 1986. Derefter læste han fire år på teknikum og var to år i ingeniørfirmaet Midtconsult. Siden fulgte 20 år i Højgaard & Schultz, der blev en del af MT Højgaard.

- Her var jeg så heldig at blive spottet og kom med i et talentprogram. Jeg kom blandt andet på efteruddannelse på Insead, siger Jens Nyhus.

Godt at have et miks
Studierne på den eftertragtede franske handelshøjskole bidrog til, at Nyhus havnede i det øverste lag af direktører i landets dengang største byggekoncern.

I 2013 var han på vej til konkurrenten Pihl & Co., men den hæderkronede entreprenørvirksomhed gik konkurs få dage før hans planlagte start. Inden længe fulgte dog topjobbet i Carlsbergbyen, hvor den tidligere murerlærling har stået i spidsen for byggeprojekter og byudvikling af de tidligere bryggeriarealer for et tocifret milliardbeløb.

- I vores organisation er vi en blanding af mennesker, der kommer både fra entreprenører og rådgivere og både har baggrund som håndværkere og har anden erfaring. Det er godt at have et miks, og jeg tror, at det er en lille fordel at have håndværkerbaggrund, når man er ude på en byggeplads.

Topchefkollegaen Boris Nørgaard Kjeldsen fra Dades kom i lære som tømrer.

- Jeg arbejdede fem år som lærling og svend, men vurderede så, at det kunne være et usikkert og konjunkturfølsomt job med perioder med ledighed. Jeg begyndte at læse jura, og jeg ville udnytte min viden fra byggepladserne. Jeg fik da også alle sagerne med for eksempel entrepriseret, beretter Boris Nørgaard Kjeldsen.

I 1991 blev han ansat i Dades, et af landets største ejendomsselskaber, og godt syv år senere blev den tidligere tømrerlærling øverste direktør. Her kan han blandt andet trække på sin praktiske erfaring fra byggepladser, når Dades opfører nye boliger og jævnligt moderniserer og ombygger sine butikscentre og kontorbygninger.

Artiklen er en del af temaet Building Awards 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.235