23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Fårene bliver snart skilt fra bukkene

Afhængig af øjnene som ser, og hvor man er placeret i bygge- og anlægsbranchen, er den seneste konjunkturmåling fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) umiddelbart behagelig læsning.

Målingen tager temperaturen på de danske rådgiver- og ingeniørvirksomheder. Når den er interessant, er det jo fordi, at rådgiverne er et af de første led i byggeriets fødekæde og er et umiddelbart godt pejlemærke for, hvordan udviklingen i resten af byggebranchen tager sig ud om eksempelvis et halvt år.Samtidig er målingen et vidnesbyrd om, hvordan rådgiverne har klaret sig i under coronarestriktionerne og de politiske tiltag, der er gennemført. Heldigvis tyder alt på, at ikke mindst de for bygge- og anlægsbranchen så vigtige lempelser af anlægsloftet og frigørelsen af Landsbyggefondens midler har virket. For inden for offentlige byggeri og infrastrukturområdet oplever rådgiverne stigende efterspørgsel.

Det er vigtige tiltag som regeringen og Folketinget satte i værk. Der er fortsat alt mulig grund til at stimulere ikke mindst kommunerne til at sætte flere anlægsinvesteringer i gang.

Til gengæld må de entreprenører, der har en stor del af deres forretning inden for privat byggeri og erhvervsbyggeri se frem mod 2021 med bange anelser.

Her mærker rådgiverne stor tilbagegang i efterspørgsel, og det er her, at vi i den kommende tid får skilt fårene fra bukkene i bygge- og anlægsbranchen.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125