23948sdkhjf

Himmerland erstatter børnehave med boliger i Skørping

Himmerland Boligforenings afdeling Enggården i nordjyske Skørping skal udvides med ni treværelses familieboliger på knap 90 kvm. 

– Rebild Kommune har valgt at flytte børnehaven Skovbjørnen til nye faciliteter og da den hidtil har haft til huse som nabo til vores afdeling, har det været oplagt at tænke i udvidelse af afdelingens boligantal. Vi har fået beboernes enstemmige opbakning til, at den tidligere børnehave bliver revet ned, så der bliver plads til at bygge yderligere ni rækkehuse i ét plan, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening, i en pressemeddelelse.

– Byrådets endelige godkendelse af projektet er netop kommet, så nu kan vi gå i gang, tilføjer han.

Afdelingen Enggården består i dag af toetagers rækkehuse.

Vælger samarbejdspartnere i første halvår 2021

E+N Arkitektur har udarbejdet skitseprojektet. Her er der alt i alt tale om 855 kvm, hvoraf de 775 kvm er beboelse. 

– Vi går nu i gang med detailplanlægningen og efter udbudsrunde og valg af samarbejdspartnere i første halvår 2021 vil der kunne tages første spadestik nogle måneder senere, så de nye boliger kan stå klar inden udgangen af 2022, siger Ole Nielsen. 

Den samlede anskaffelsessum på byggeriet er sat til 15,3 mio. kr. fordelt på 0,95 mio. kr. til grundkøb, 11,9 mio. kr. til entrepriseudgifter samt 2,4 mio. kr. til omkostninger og gebyrer. 

Børnehaven blev i 1974 opført af Skørping Boligselskab, der tidligere i år fusionerede med Himmerland Boligforening.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.078