23948sdkhjf

Her er de: Fem hold konkurrerer om 368.000 kvm i København

Grundejerne i Jernbanebyen, DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme, har nu udvalgt fem tværfaglige hold, som skal deltage i den kommende arkitektkonkurrence.

Arkitekkonkurrencen igangsættes i november og løber frem til marts 2021, hvor grundejerne forventer at offentliggøre de fem projekter, inden der arbejdes videre med den endelige helhedsplan.

Fakta: Jernbanebyen

Jernbanebyen er placeret mellem Vasbygade, Enghavevej og Ingerslevsgade i København og udgøres af ca. 500.000 kvm. jord, hvoraf cirka 100.000 kvm. benyttes af Metroselskabet.

368.000 kvm planlægger de to grundejere, DSB Ejendomme og Freja Ejendomme, at udvikle en moderne bydel, med boliger, erhverv, detailhandel, institutioner, skole, kollektiv trafik og grønne arealer. 

DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme har, blandt et ekstraordinært og imponerende felt af 30 ansøgende teams, valgt fem særdeles stærke teams med både danske og internationale erfaringer inden for byudvikling i stor skala.

De fem teams er ledet af henholdsvis BIG SLA, Cobe, Snøhetta, Vandkunsten Holscher Nordberg og Werk Arkitekter.

Arkitektkonkurrencen gennemføres som et parallelopdrag, hvor der ikke nødvendigvis udpeges én vinder, men hvor det er muligt at kombinere gode forslag fra flere teams i den helhedsplan, som skal udarbejdes efter konkurrencen.

Alle aktører i de udvalgte hold:

Team BIG SLA BIG - Bjarke Ingels Group, SLA, WSP, Raw Mobility, Backscatter, Mogens A. Morgen Arkitektbureau, Fru Andersen

Team COBE Cobe Arcgency Urban Creators, EKJ Rådgivende Ingeniører, 103 Rådgivende Ingeniørselskab, Metropolitan Metaculture, Mark Vacher Sandra Lori Petersen

Team Snøhetta Snøhetta Oslo, WE Architecture, Transsolar Energietechnik GmbH, Space Syntax Limited, Natur360 ApS, Burkhard Horn

Team Vandkunsten Holscher Nordberg Tegnestuen Vandkunsten, Holscher Nordberg Architecture and Planning, Marianne Levinsen Landskab, Norconsult, Bureauet Niels Bjørn Birk Jørgensen & Søberg Kenneth Balfelt, Team Bactocon Søren Hemmingshøj

Team WERK Arkitekter Werk Arkitekter, Rønnow Arkitekter, Via Trafik Rådgivning, Aaen Engineering, Oluf Jørgensen Exometric

- De fem teams er udvalgt på baggrund af deres kompetencer inden for planlægning og etablering af byliv, fællesskaber, bynatur og grønne områder, samt deres evner til at arbejde med både byudvikling i stor skala og i områder med bevaringsværdige bygninger, siger Søren Beck-Heede, adm. direktør i DSB Ejendomsudvikling, i pressemeddelelsen.

Der er også lagt vægt på ansøgernes forståelse af området og dets potentiale, evner til at indgå i dialogprocesser og erfaringer med realisering af byudviklingsprojekter, tilføjer han.

Fletter nyt og bevaringsværdigt sammen

De fem udvalgte teams skal over de kommende måneder arbejde på at sætte konkrete billeder på fremtidens Jernbanebyen med boliger, arbejdspladser, offentlige institutioner og alt det, der binder en bydel sammen. En grøn karakter og bilfri områder med plads til cyklister og fodgængere, samt et øget fokus på fællesskabet og det aktive fritidsliv.

Arkitekternes forslag skal flette nyt og bevaringsværdigt byggeri sammen i en helhedsplan for Jernbanebyen, og bygge videre på den sjæl og de kreative kræfter og initiativer, der allerede spirer i området, samt ikke mindst binde Jernbanebyen sammen med nabobydelene.

De fem teams skal tage udgangspunkt i konkurrenceprogrammet og grundejernes visioner for Jernbanebyen. Med i grundlaget for konkurrencen er også en lang række forslag og idéer fra interesserede borgere, foreninger med mere, som har benyttet sig af muligheden for at give deres besyv med om udviklingen af Jernbanebyen.

Bedømmelsen af de fem projekter foretages af et vurderingsudvalg med repræsentanter fra DSB Ejendomsudvikling, Freja Ejendomme, eksterne fagdommere, rådgivere fra Københavns Kommune og grundejernes egne, faglige rådgivere.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219