23948sdkhjf

LICITATIONEN MENER: Feriepenge er en hjælpende hånd

Der var storm på Borger.dk-portalen allerede fra tirsdag morgen, hvor danskernes indefrosne feriepenge blev frigivet. I løbet af de første 24 timer blev over 20 mia. kr. ifølge Beskæftigelsesministeriet sendt til udbetaling. Penge der forhåbentlig overvejende går direkte til forbrug og sætter gang i dansk økonomi, der fortsat lider hårdt under coronakrisen.

For byggeriets vedkommende har coronakrisen ikke ramt nær så højt som i resten af dansk erhvervsliv. Tag bare hotel- og restaurationsbranchen, der vel befinder sig i sin største krise nogensinde. Men byggeriet har været i nogenlunde god gænge, selvom hver tredje virksomhed melder om fald i omsætningen den seneste måned. Helt skidt står det til i installationsbranchen, hvor syv ud af 10 el-installatører og halvdelen af vvs-forretningerne kæmper med fald i omsætningen den seneste måned.Tekniq Arbejdsgiverne begrunder selv de dårlige tider i installationsbranchen med, at det typisk er langsigtede opgaver, der får danskerne til at holde igen med installationsopgaver, hvilket selvfølgelig rammer installationsvirksomheder.

Det er forhåbentlig her, at de indefrosne feriepenge kan hjælpe ikke bare installatørene, men også resten af byggeriet. For selvom vi på denne plads ikke har lutter ros til håndværkerfradraget, står det jo danskerne frit for at udnytte det - gerne med feriepenge.

Der skal så dog også lyde en opfordring til regeringen om at frigive de sidste to uger. Det er trods alt danskernes egne penge. De bør ikke samle støv på en statslig konto.

Artiklen er en del af temaet Licitationen Mener.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156